用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 康傑11月只interview 歲半大b,咁即係cut 531前出世? ...
樓主: jchan610
go

康傑11月只interview 歲半大b,咁即係cut 531前出世? [複製鏈接]

引用:真係做咩都有人話唔公平,+D+雙非家長夠話唔

原帖由 siukwai327 於 13-10-15 發表
真係做咩都有人話唔公平, D 雙非家長夠話唔用普通話面試唔公平啦, 報得就要遵守遊戲規則
以細B來講, 格硬要 ...
我講多一次,佢既問在於之前冇講比我聽會分兩批面試,而且第一批會先分配學位。如果有講,我就唔使浪費時間去報名,明唔明?

回覆:康傑11月只interview 歲半大b,咁即係cut 531前出世?

大家冷靜d。。雖然我真係有點失望,差幾日無得面試,不過如果學校想小朋友面試時表現一致d,set左歲半先面試都有佢地既原因不過點解只係青衣康傑先有呢個制度呢?點解樓上有媽媽話6月bb都可以11月面試?

回覆:ancwy 的帖子

你邊間分校呀??

回覆:Makminnie 的帖子

點解鴨利chau分校又唔同制度??

引用:你邊間分校呀?? +

原帖由 scytsin 於 13-10-17 發表
你邊間分校呀??
青衣

回覆:康傑11月只interview 歲半大b,咁即係cut 531前出世?

我囡囡係6月中既bb,  已經收到mos 11月interview通知。

引用:聽完你咁講我都安心點,因為上次問校長佢話

原帖由 scytsin 於 13-10-15 發表
聽完你咁講我都安心點,因為上次問校長佢話點都要等第一輪收生情況先決定到有無第二輪面試,我問佢如果第一 ...
你上午班一定唔使諗

引用:以我所知+(交application+form+時問老師的)

原帖由 sorfamama 於 13-10-15 發表
以我所知 (交application form 時問老師的)  之所以話分2 次interview 係因為想所有小朋友都夠18個月先同佢 ...
如果真係公平,會唔會留番上午班一半位、下午班一半位比第二批?

可惜唔會

CapricornO    發表於 13-10-24 16:27

我仔仔讀緊今年n1, 其實康傑係想細b大少少先in佢地
我知道佢地會留部份學位比細b架, 其實早in都唔一定係好事架
今年n班都有細b返緊學

引用:Quote:jchan610+發表於+13-10-5+15:34+如題

引用:Quote:原帖由+doggy2013+於+13-10-05+發表

原帖由 halflower 於 13-10-23 發表
下,佢執左幾間架拿?
起嗎兩間

回覆:doggy2013 的帖子

引用:Quote:FATBJ+發表於+13-10-6+12:11+我個女

原帖由 CapricornO 於 13-10-24 發表
"N教既英文都幾深(有2本英文課本),每個星期都有功課!"  咁就算係好學校?? 大家真係標準好唔同 ...
係架! 每個人standard唔同架! 簡學校每個父母都有自己個standard架啦! 我鍾意康傑因為老師好, 課程唔淺! 日日有英文堂! 阿女Enjoy返學之餘又鍾意學英文同中文!

如果你認為康傑唔係你既standard school, 仲好啦! 唔洗去interview慳番d時間同留番個interview位比真係想係康傑讀既家長同接受學校安排既家長仲好

引用:感覺似邨校

原帖由 CapricornO 於 13-10-23 發表
感覺似邨校
算啦!青衣仲有其他好既幼稚園架!搵其他唔好似村校既幼稚園讀囉!

引用:Quote:Chan_kaka+發表於+13-10-15+16:11+回

係可以選擇唔見或唔讀, 但係我地已經比晒$30, 有無得退先???? 如果佢地網頁講清楚, 收錢前講清楚, 咁就唔會 ...
不如試下直接將你既不滿同康傑反應下啦!

引用:Quote:Chan_kaka+發表於+13-10-15+16:11+回

係可以選擇唔見或唔讀, 但係我地已經比晒$30, 有無得退先???? 如果佢地網頁講清楚, 收錢前講清楚, 咁就唔會 ...
嘩原來仲討論緊,始終康傑唔係咩名校,估唔到都有人留意。

其實我上年都係報佐名、聽埋個簡介會先知有咁嘅安排比細仔。但我真係無懷疑過或者覺得被騙,可能我有朋友仔女以前喺度讀過,知道佢地原來係真係有留位比細b啦。我真係好直接咁諗,係喎,等個仔過幾個月識野d先去見會好d喎。

你小朋友係細b? 如果真係有興趣想讀,不如多d打去學校問最新情況,呢幾個月又多d訓練下佢啦。今年學位咁緊,無論大b定細b都未必入到心水學校。加油!

引用:Quote:FATBJ+發表於+13-10-6+12:11+我個女

"N教既英文都幾深(有2本英文課本),每個星期都有功課!"  咁就算係好學校?? 大家真係標準好唔同 ...
好唔好就睇下你想要d咩啦。我唔會一味讚佢好(雖然佢收佐我個細b), 不過各方面都算係咁,學術、品格、自理都有系統咁培訓,當然我仔吸收唔晒(細b、又唔係聰明)。老師我都覺得佢地有心嘅。可能我要求唔高,我見我仔返學開心、又識多佐野、學校又有野比我睇等我知道佢學佐咩我就ok架喇,係咪村校我唔太介意。

‹ 上一主題|下一主題