用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in完根德園請報料過程順暢嗎?
樓主: katrinamama
go

今日in完根德園請報料過程順暢嗎? [複製鏈接]

回覆:bonnieleong 的帖子

我無叫唱歌,可能亞囡吾彩人,連問家長果part我都無份,慳番

外星人媽咪 發表於 12-11-2 23:03
我們做家長同小朋友嘅其實根本就唔知學校收生標準,都係隨緣!收著就當係好釆,唔收就當係一場游戲玩完就算 ...
唔關平唔平常心事, 既然IN得都想研究下佢收生標準~ 另外收生標準有時亦唔係傳說中的秘密, 有D學校都會在家長會或向在學的小朋友家長透露~ 可能我IN得少, 根德園係我唯一見到一間係由報名到INTERVIEW都清清楚楚將男女分開處理的學校, 因此亦引起好奇心去睇下點解會咁做

今日我地in完, 過程相當快, 15mins我就出門口, 但是一入去坐老師就問我問題, 另一位老師就問阿囡野, 其實唔係好留心佢地問咗阿囡d咩, 我答完以後, 知道老師叫緊阿囡唱歌, 阿囝唔係即刻唱..又唱唔哂!   :;pppp:

回覆:今日in完根德園請報料過程順暢嗎?

留位先

回復 mamapapa1013 的帖子

Me too...今日 囡囡in 下午,全程祗需15min.左右,係我哋見咁多所幼稚園最快手。
‹ 上一主題|下一主題