用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 2012/13 SPK K1 揮手區
樓主: Ackl1002
go

2012/13 SPK K1 揮手區   [複製鏈接]

引用:回復+Tatyi+的帖子 那張相我估係16日那天

原帖由 flopsybunnies 於 12-06-05 發表
回復 Tatyi 的帖子

那張相我估係16日那天用來貼在入學志願書上,所以不用校服也可。我C6話反正遲D都要影校 ...
Finally,我同咗嗰女著校服影咗相

引用:Quote:原帖由+flopsybunnies+於+12-06-05+

原帖由 Tatyi 於 12-06-05 發表
Finally,我同咗嗰女著校服影咗相
真快手

你地實在太快手啦, 我甚麼都未做, 有點慚愧 .

回覆:2012/13 SPK K1 揮手區

不過之前未曬過呢隻size嘅相!好得意呀!細細張

flopsybunnies  Haha, 你去年無報SPN呢?  發表於 12-6-9 18:56

回復 tanglulu 的帖子

No need to fill in the EXP date, just leave it blank.

tanglulu  thanks a lot!!  發表於 12-6-6 16:32

回復 enbutter 的帖子

我都係得PN校服相,所以一定要影過。我係I.T.freshman,自己造相有D難度。不過我影開果間相館可以加五元造一隻光碟,轉size或晒幾多次都得。

嘻嘻~ 心急的我已經去左灣仔Joseph買校服!
賣校服d姐姐都問我 "注左冊啦?" (其實未)

地址係灣仔軒尼斯官立小學斜對面, 1幢舊式大廈2/F

for your info:
書包 $150
(另外有個袋仔, 好似係for生日會用, Joseph staff話係學校買)
夏天上衣 $62 (price may be diff for diff size)
夏天連身格仔裙 $113
運動衫 $165 - $170/套 (全部都係size越大越貴)
白色冷氣外套仔 $90-$100 (無校章, 係其他shop買都ok)
鞋 $170 - $190
白襪仔 $10/對 (係其他shop買都ok)

如果返家試過size唔岩, 可以拎返去換 (given有單 & 未剪牌)
鞋&運動衫未買. 但Joseph staff叫我唔好太遲去. 有機會無碼. 同埋8月份會有好多中學哥哥姐姐來買野, 好迫wor.

suibee   thanks  發表於 12-6-6 15:21

回覆:2012/13 SPK K1 揮手區

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

creamsicle  great pictures  發表於 12-6-7 08:10
Whitedaisy  thanks enbutter!!!!  發表於 12-6-6 14:26

引用:回復+enbutter+的帖子 我都係得PN校服相,

原帖由 flopsybunnies 於 12-06-06 發表

我都係得PN校服相,所以一定要影過。我係I.T.freshman,自己造相有D難度。不過我影 ...
其實我有相,不過是1.5 x 2吋,所以要哂過或者影過。

請問有冇媽媽知道校裙和運動服各需要多少套?阿女PN一三五校裙二四運動服,夏天衣服易乾校裙和運動服各一套已經搞掂。唔知SPK需要多少套呢?

另外,打底褲與普通白色內褲仔(如雞仔嘜)有什麼不同?

請指教。

suibee  打底褲是白色短褲仔, 但褲脚不要太闊, 否則一樣會走光..  發表於 12-6-6 15:32

引用:+ +

原帖由 enbutter 於 12-06-06 發表
So nice

引用:嘻嘻~+心急的我已經去左灣仔Joseph買校服!+

原帖由 enbutter 於 12-06-06 發表
嘻嘻~ 心急的我已經去左灣仔Joseph買校服!
賣校服d姐姐都問我 "注左冊啦?" (其實未)
好詳盡!

好詳細啊!謝謝你的分享!我都好心急想見到阿囡穿新校服!

enbutter,
thanks for your useful information!
so are all the stuff in stock? as i want to go there once and buy them all together. and did you look at the shoes as well?
i have take a look at the shoes in the shop near the school, it seems quite hard, hope the one from joesph can be better

enbutter 的帖子

你個校服post 仲要有理相,搞到大家都熱血沸騰,加速步伐!

呢個moment d 碼應該好齊. 遲d就唔sure

我無打開佢d鞋睇. 好似睇過d舊post, Dr. Kong都有呢款鞋仔賣. 但個size大d既. 可能小學先岩著.

我打算上衣最少買2件. 運動衫可能都買2套.

係bor, 都唔記得要買打底褲tim. 我估Joseph有得賣. 因為我買既時候, 有人買其他小學校服, 個staff買佢買唔買埋底裙. 我估打底褲都有. anyway, 呢d好似襪仔咁好易買. 遲d先算~

請問各位有冇去過美華睇下SPK d 鞋?有光面和唖面兩款。你們會買邊款呢?

Deleted message coz of sending it twice

Hello,

what is the different between 上衣 and whole dress?
Need to buy both of them?

回覆:enbutter 的帖子

本來想遲D先買校服,見到張相攪到心思思想早D買添

‹ 上一主題|下一主題