用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區
樓主: 藤媽
go

埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區 [複製鏈接]

我又來報名, 10/12收信, E/P pm 12 月2008大B,
希望大家都等到好消息啦....

原帖由 RC-mama 於 2011-12-13 20:50 發表
多謝你!

預祝你明天收到offer letter!!  大家小朋友一齊做同學!

等你上嚟報喜呀!  

多謝你既祝福!

我唔抱咁大希望啦,雖然民生係我同C6既1st choice,但唔收都唔會唔開心。

不過都希望承你貴言,做同學仔啦 ^^

回復 53# 藤媽 的帖子

Wish yo all luck.  Add oil

今天收信Rejected! 其實都係意料中事,㳟喜各位有offer既,未有offer希望明天有好消息!

回復 34# shysunny 的帖子

原來重有家長未收到信!
起碼唔使膽心埋係唔係郵差入錯信箱先啦....ai~

今日都未有...等.等.等

回復 1# 藤媽 的帖子

藤媽 唔該哂, UPDATE得好詳盡!!!

原帖由 thingy 於 2011-12-13 22:52 發表
原來重有家長未收到信!
起碼唔使膽心埋係唔係郵差入錯信箱先啦....ai~

哈哈!我都係咁話,呢個都係我開post既重點之一...

今日幾想出去截住郵差叫佢嘔晒d信出黎俾我check一次

藤媽, 我來報名0908B, 13/12收信 12/12 Chop, E/C pm

X2....even no waiting list

原帖由 piggyccy 於 11-12-13 22:46 發表
今天收信Rejected! 其實都係意料中事,㳟喜各位有offer既,未有offer希望明天有好消息!

回復 50# carnationBB 的帖子

我應為有用的!good luck!

原帖由 Hjoyce 於 2011-12-13 23:02 發表
藤媽, 我來報名0908B, 13/12收信 12/12 Chop, E/C pm

好感動 你專登覆帖支持我地!

(我見你只係有 2積分,證明你係開金口啦!呵呵)

今日收到信喇...rejected
滕媽
:;pppp:

係呀!尤其是我試過收到隔離座but相同單位的信,d郵差咁多信,派錯好常見。

希望MS呢次"等信風雲"快d落幕!
明天收唔到就繼續等啦,最起碼Friday一定知result,咁樣諗,至少唔使再日夜掛住個信箱~

原帖由 藤媽 於 11-12-13 15:00 發表

哈哈!我都係咁話,呢個都係我開post既重點之一...

今日幾想出去截住郵差叫佢嘔晒d信出黎俾我check一次

我地case好似,大b, in 自問in完都有信心因為in得都唔差,點解連waiting都無. 真係大巴大巴打落黎. 可能ms唔想收大b? 連有個大大b都唔收. 不過我都係新界區,唔g有無關係呢?
原帖由 sophiamok1024 於 13-12-2011 20:43 發表
全部 waiting, 民生係我心儀學校,點知係 rejected,真係心都實晒
開始諗係未同住邊區都有關,自問囝囝當日 in 得唔算差 (可能唔係最好,或其他小朋友更好),而且又係二月b, 連waiting 都冇。但係同事個b係超細b,佢 ...

原帖由 yushbaby123 於 2011-12-13 19:59 發表
me too.

Rejected letter.
Do u think is possilbe to write some "offer seat" letters to school?

or less chances if got rejected?

This is my 3rd reject letters which i recieved so far, no offer so far ...

yushbaby,sorry 睇漏左你添!

如果reject 個人認為機會唔大,但世事無絕對呢!不過你可能要比其他人有更大既誠意先得。

我係另一個post見過有媽咪連交四封交位信,郵寄fax親身交乜都齊。

如果真係好想去呢間學校讀,做家長既要使出渾身解數!

祝好運順利!

原帖由 coobe57 於 2011-12-13 23:11 發表
今日收到信喇...rejected
滕媽:;pppp:

你笑得出即係冇唔開心啦!等我仲"登"你拿住拿住... 左一下添~

Stamped chop 12 Dec. Rejected

我哋下午收到信, 是12日寄出的, accept 咗我仔仔, 好開心。

Good luck to all parents!!!

另:有無住系將中的同學仔啊,有的可以互相聯繫一齊搵校巴。

回覆 78# cheamuimui 的文章

請問係rejected定係要寄回reply slip 做waiting list.?
‹ 上一主題|下一主題