用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫幼稚園收到面試信未?
樓主: wincygl
go

金巴倫幼稚園收到面試信未? [複製鏈接]

醒目開學勳章

想問下要比幾錢留位費呀 ? thx

原帖由 QEgg 於 09-10-15 00:37 發表
我都去考左喇! 面試題目都係基本果d介紹自己, 認顏色, 數數目, 傾下計咁, 我小朋友表現有d怕醜, 不過今日收到信話收佢, 好開心!
本來對呢間學校認識唔多, 但面試果日聽老師介紹, 又參觀學校, 覺得真係唔錯, 好多優點 ...

congrats! Qegg & Giraffe1215.

Glad to know that you have received the offer & on the other hand, feel upset for my daughter coz seems like she has lesser chance now. (will have interview on Oct 17)
Seems like they love to take BIG kid per their interview priority.

When did your baby born in?

Btw, I found the interview questions are a bit difficult. Giraffe1215, your kid is great on able to handle all questions!!

Thanks for your comments chloechanchan, good luck to you.

Congratulations to QEgg & Giraffe1215, you guys interviewed last week. If so, the school is very high efficiency.

Good luck to all of you.

re zoesychan, 6321 & J.Kong:

留位費$660 不能退回, 19號就要交了! (好似好多間學校都係收$660留位費架!)

我小朋友07年2月出世.

面試問題唔難, 係多d, 不過老師好有耐性同個小朋友傾, 好nice架!

都算快寄信來, 佢話within two weeks.

祝各位好運! 考到記得番來講呀!

見到您地D 小朋友咁快知道有學校收真係替您們開心.估唔到SN咁有效率. 請問您地係幾時同小朋友INTERVIEW ? 點解會咁早IN? 同咁快知道既 ?
我小朋友今個星期六 INTERVIEW, 我都好擔心,佢平時講野OK , 但一見到陌生人就封咀, ….
請問INTERVIEW 會問D 咩內容呀, MANY THANKS .

原帖由 QEgg 於 09-10-15 11:00 發表

留位費$660 不能退回, 19號就要交了! (好似好多間學校都係收$660留位費架!)

面試問題唔難, 係多d, 不過老師好有耐性同個小朋友傾, 好nice架!

都算快寄信來, ...

恭喜恭喜 ...咁快就有result, 效率真快..

Qegg, do you know if your kids are interviewed in the first batch, do you know when interview got started? I am wondering how many kids are being interviewed so far.

哇, 真係好快呀, 咁就有結果, 真係好替你地開心呀!

講時講, 好似係得st. nicolas 咁快決定取錄生結果.

醒目開學勳章

$660 .. oh .. 都唔平 ..
其實我都未唸掂真係讀邊間, 都好大chance係比幾間留位費到時再揀 ....

原帖由 QEgg 於 09-10-15 11:00 發表

都算快寄信來, ...

我記得9月中交form, 10月頭interview, 10月中就知道結果, st nicholas 真係有效率!
交form果陣學校會問揀平日面試定揀星期六日, 我揀左平日, , 所以都幾多時間傾.
以我所知, 星期六都幾多人見, 大家努力呀! Good Luck!

回覆 65# MIZU 的文章

你睇番我之前的POST, 列哂出黎啦.
另外, 其他媽媽既POST都有講.

really, I don't think they have asked me the interview date preference...I hand it in person in Sept

回覆 70# QEgg 的文章

多謝6321, J.KONG, YEE79, OFFICECATCAT!

SN 真係效率好高, 5/10 IN, 14/10通知取碌.  我交表時職員問我平日INTERVIEW是否OK, 最後IN 平日, 老師有時間帶我們參觀和詳細講解.

QEGG, 我都係要19/10交$, 或者有機會打招呼呢.

我地有可能係屬於早IN個BATCH, 另外我囡同QEGG一樣係0702出生.  
其他家長唔好咁擔心, 加油呀!!!

唉..我9月1日交FORM 到依家都未有消息. 打電話去問. 佢話小朋友係8月出世未有咁快 IN. 但我都係揀平日 In.   都唔知有冇機會添. York 只寄封信來話遲 d 通知 IN 日期.  以我所知 York 已經 In 咗好多人啦.

CONGRAULATION!! 最鐘意就快快趣趣知道結果, 其實IN 完就唔收唔收LA, 但有D 學校就成個月有多至知結果, 心急死!
我都係9月中交FORM, 但要下星期至IN, 係咪分大細仔咁排次序INTERVIEW? 早D IN 係咪著數D 呢? 好多學校都係越IN 就 越收越少!

原帖由 QEgg 於 09-10-15 15:33 發表
我記得9月中交form, 10月頭interview, 10月中就知道結果, st nicholas 真係有效率!
交form果陣學校會問揀平日面試定揀星期六日, 我揀左平日, , 所以都幾多時間傾.
以我所知, 星期六都幾多人見, 大家努力呀! Good Lu ...

好開心, 收咗我個仔啦, 我個仔係大仔(0207), 我9月尾交form, 7/10 interview, 今日已經收到信. 未in的mami, 加油!

P.S. 佢地有問我個仔今年幾歲.

恭喜哂你呀, silverhawk!

作個統計, 有3個BB收左:
0702 giraffe1215
0702 qegg
0702 silverhawk

SN都收左我個囡,我地6/10 IN,14/10晚上收到取錄信,我個囡係0207。職員都有問我平日INTERVIEW是否OK,我是可以的。

我打電話問職員,佢話寄$660去學校都得,不過一定要19號前,我寄左掛號了…

原帖由 giraffe1215 於 09-10-15 16:14 發表
多謝6321, J.KONG, YEE79, OFFICECATCAT!

SN 真係效率好高, 5/10 IN, 14/10通知取碌.  我交表時職員問我平日INTERVIEW是否OK, 最後IN 平日, 老師有時間帶我們參觀和詳細講解.

QEGG, 我都係要19/10交$, 或者有機會 ...

duplicated

duplicated

‹ 上一主題|下一主題