用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有無人收到港大同學會2nd interview通知 ...
樓主: ewo
go

請問有無人收到港大同學會2nd interview通知 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

twokidsmum, small_cc
恭喜晒

smallpig
祝福你先, 希望今晚就見到信啦
如果真係未見, 我會先註冊漢華, 漢華都唔差架, 如果遲d有咩好消息, 盡早取消返個學位俾有需要既同學lor! 都算好負責任呀
原帖由 twokidsmum 於 08-10-24 02:11 PM 發表
收到取錄信嘞! 10月25-28日到校務處交留位費.

醒目開學勳章 王國長老

祝好運呀!
原帖由 YuHangMum 於 08-10-24 02:54 PM 發表
好緊張呀! 要放工返家才收信呀!

Charlotte_mom, Smallpig,
Thanks!

Thanks Charlotte_mom,

我今個月情緒好波動, 終於有學校收我個仔, 擔心死我!

twokidsmum

原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-24 15:02 發表
恭喜晒

smallpig
如果真係未見, 我會先註冊漢華, 漢華都唔差架, 如果遲d有咩好消息, 盡早取消返個學位俾有需要既同學lor! 都算好負責任呀
...

醒目開學勳章 王國長老

雖然唔知hkuga係咪你首選, 不過anyway有好消息都值得恭喜啦! 個心真係定好多架
原帖由 twokidsmum 於 08-10-24 04:41 PM 發表
Thanks Charlotte_mom,

我今個月情緒好波動, 終於有學校收我個仔, 擔心死我!

twokidsmum

我都想立刻返屋企

原帖由 smallpig 於 08-10-24 14:54 發表
恭喜晒...妳就好啦, 好想衝返屋企睇信箱!好緊張呀

醒目開學勳章 王國長老

我都試過類似情況, 心急到打返屋企叫工人拆信, 工人又唔識睇, 大家鬥估
祝你心想事成呀

原帖由 scarlettshanice 於 08-10-24 04:58 PM 發表
我都想立刻返屋企

我同你一樣,漢華收我個囡....

原帖由 smallpig 於 08-10-24 14:34 發表
漢華收我個仔,但27號係註冊LAST DAY,港同又未通知,我係未應該註咗漢華冊先,註咗冊唔讀係未好衰!

charlotte_mom,

請間HKUGA有校車到沙田嗎?本來我諗住真係收就會搬屋,但而家時勢唔好,老公唔想搬屋。

但係我去interview果日,都見到有校車去新界,但冇講明新界哪裡,唔知到唔到沙田?車程又要幾耐?

因為留位費好貴,要成$900,如果返學唔方便,可能唔留位了。謝謝。

醒目開學勳章 王國長老

聽講係有的, 好似話係上一間校巴公司, 而家以保母車型式提供服務
你試下打去學校問下? 如果我8到我都會上黎報料
原帖由 mother904 於 08-10-24 05:16 PM 發表
charlotte_mom,

請間HKUGA有校車到沙田嗎?本來我諗住真係收就會搬屋,但而家時勢唔好,老公唔想搬屋。

但係我去interview果日,都見到有校車去新界,但冇講明新界哪裡,唔知到唔到沙田?車程又要幾耐?

因為留位費好貴,要成$900,如 ...

I check the wedsite, still not post for final result.

多謝你的意見,我會照做,我現回家睇信箱喇!祝我好運!BYE
原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-24 15:02 發表
恭喜晒

smallpig
...

We received the letter. Vanessa is accepted, too.

I didn't receive a letter, may be failed or waiting la!

原帖由 vanessamummy 於 08-10-24 19:29 發表
We received the letter. Vanessa is accepted, too.

Yeah! my son is accepted too.  Hopefully, Vanessa and he will arrange in the same class.  I will go ahead to pay the registration fee tomorrow   .  But still waiting for Ying Wah result .  

BTW, can I register two DSS at the same time?

我都未收到, 今日收到信都係OK既,
如果今日都未收既, 唔通....................

醒目開學勳章 王國長老

唔好想太多了, 唔同地區都有唔同收信時間啦
睇多兩日先啦

人就係咁衰架啦, 雖然我都仲係諗緊漢華,
但港同如果唔收就硬係唔知點咁!!!!!!

當日2ND IN, 我個囝狀態都唔係咁好,
有少少紐計! 反而1ST過日就狀態好好.

我收到信啦啦!好開心!!
‹ 上一主題|下一主題