用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

昨晚我阿仔沖沖下涼唱歌 + 跳左小小舞...我問佢咩來, 佢話係同老師既秘密, 笑笑口, 唔講我聽喎, 話第日睇佢表演就知喎

我估係聖誕宗感恩節表演喇, 你地"套" 下料啦
教育王國以外之相冊連結已被刪除

我個兩個而家放學番屋企仲要訓一陣, 所以都係食完飯先做功課. 我地都係睇住佢地做, 如果寫得唔好會幫佢地擦左再寫過.

其實係咪應該等佢地自己擦, 又或者唔駛睇住佢做, 等佢地做完先睇呢?

原帖由 ryanhcl 於 08-11-16 20:10 發表
借問聲大家的小朋友做功課...
會唔會自動自覺做好左等你返黎嫁..

我個女都有話老師話係秘密, 我地都估係同聖誕表演有關.

我個仔比較忍唔住, 易洩漏秘密, 等我套下佢先

原帖由 金毛B媽 於 08-11-19 14:59 發表
昨晚我阿仔沖沖下涼唱歌 + 跳左小小舞...我問佢咩來, 佢話係同老師既秘密, 笑笑口, 唔講我聽喎, 話第日睇佢表演就知喎

我估係聖誕宗感恩節表演喇, 你地"套" 下料啦 ...

原帖由 double 於 08-11-20 01:50 發表
我個兩個而家放學番屋企仲要訓一陣, 所以都係食完飯先做功課. 我地都係睇住佢地做, 如果寫得唔好會幫佢地擦左再寫過.

其實係咪應該等佢地自己擦, 又或者唔駛睇住佢做, 等佢地做完先睇呢?

...

我就覺得等佢地做左先, 我地返來睇好 d, 等佢習慣左自己的事自己做, 當然我隻仔有時都無做, 要我放工返到去同佢一齊做, 不過我都盡量叫佢自己做, 我話我去沖涼先, 出黎同佢睇功課囉

金毛B媽: 真係羡慕死人啦.

原帖由 金毛B媽 於 08-11-20 13:31 發表

我就覺得等佢地做左先, 我地返來睇好 d, 等佢習慣左自己的事自己做, 當然我隻仔有時都無做, 要我放工返到去同佢一齊做, 不過我都盡量叫佢自己做, 我話我去沖涼先, 出黎同佢睇功課囉 ...
與您共渡快樂時...天天都唔簡單!

原來今個聖誕既表演吾會邀請家長﹐只係D小朋友自己在學校表演。

五十週年校慶至會邀請家長。

所以要甘秘密。我個女話老師話要佢地離埋係房練習添

原帖由 double 於 08-11-20 01:53 發表
我個女都有話老師話係秘密, 我地都估係同聖誕表演有關.

我個仔比較忍唔住, 易洩漏秘密, 等我套下佢先

佢地間唔中都會跌兩句出來, 但到而家都未知道係乜野. 唔知係練緊聖誕節表演, 定親子運動會, 定五十週年校慶.

樂媽: 恭喜你地雙喜臨門喎!

點解好似好耐冇見oo記?

原帖由 NatMom 於 08-12-8 14:51 發表
原來今個聖誕既表演吾會邀請家長﹐只係D小朋友自己在學校表演。

五十週年校慶至會邀請家長。

所以要甘秘密。我個女話老師話要佢地離埋係房練習添

...

守得雲開了..

個寶貝卒之可以自己乖乖完成功課了..
太感人了.
原來自己細細個既時候能自動自覺做晒D HW...
成就左父母咁大既安樂.
與您共渡快樂時...天天都唔簡單!

原帖由 ryanhcl 於 08-12-13 20:09 發表
個寶貝卒之可以自己乖乖完成功課了..
太感人了.
原來自己細細個既時候能自動自覺做晒D HW...
成就左父母咁大既安樂.

平時你阿個寶貝唔肯自己做架咩, 佢唔驚唔做, 老師鬧佢架咩 ?

我阿仔好驚老師架, 所以佢日日快快手做完

你恐嚇下佢啦, 話佢知唔交功課既後果...佢可能做快 d

可能湊仔好忙, 又可能60日環遊世界未返,

還是為囡囡2010升小一找資料忙呢

真係好耐無見佢啦 !

原帖由 double 於 08-12-13 00:38 發表
佢地間唔中都會跌兩句出來, 但到而家都未知道係乜野. 唔知係練緊聖誕節表演, 定親子運動會, 定五十週年校慶.

樂媽: 恭喜你地雙喜臨門喎!

點解好似好耐冇見oo記?

...

多謝各位關心播!

忙係忙d,不過相信不只我一個.  

我算比較勤力喇,間中留班答o下人地K1 d野. PM我o既我又盡可能覆哂佢.  阿女曉用電腦喇,遲o下可能全部交俾佢答問.  睇到遲o下有個叫"小O女"o既login,應該就係佢;  阿仔就越來越明你地講乜,尤其望住(堆相同個mon)問佢邊間哈佛大學阿?邊間耶魯?港大?見橋?牛樽佢都識指住(各位:我純屬搞氣氛炸,故事係真o既,不過內容就虛構架). 十個十一個月島曉行喇,就快1歲,未完全識講句子(爸爸媽媽,唔愛除外,英文就apple,orange,jelly,lolly等都間中發到兩節音,前節音就每次都發到).  

聖誕節就快到,在此祝賀大家聖誕快樂

~我女手車(兩轆)現在不知幾勁,遲o下可能換部摺車俾佢週圍去. 對跆拳(現在黄帶)腳踢到上天花板(好誇). 孖B仲有冇跳巴黎舞,有的話可能五月一起考PP播.  手琴算見得下人,這節日可露兩手.   歡迎隨時隨地搵我談仔女經單車(我有好多有效方法)經跆拳經"巴黎"經乜經物經.

我就分享左貢多喇,到你地喇!  尤其贏頭獎有得set定個靚靚頭上台攞獎o個位,為我女o個班爭光o個位呢!  不過據我所知,這位"人姐家下"唔多上BK個o窩,要d做細o既三吹四請架,等我呢d細o既出手先.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

各位好!

首先, 多謝多謝double & OO記。提到兩個獎, 真係多謝d屋企人同d至親, 大家諗出來的, 但我哋真係無諗過會攞到獎囉。

我間中都有入嚟look look嘅, 不過少發表咗就真...

仔仔e個禮拜都無返到學, 感冒發燒, 佢病大人就好疲累, 好似幾晚都無瞓過咁啦...

係丫, 仔仔近排同我講, 佢話好想學體操, 係咪好似double / 孖b媽有學緊架, 你哋學成點丫?

係度, 我都祝大家聖誕節快樂。

Merry Christmas & Happy New Year 2009!

1) 阿女曉用電腦喇

2) 十個十一個月島曉行喇

3) 我女手車(兩轆)現在不知幾勁

4) 英文就apple,orange,jelly,lolly等都間中發到兩節音

5) 跳巴黎舞,有的話可能五月一起考PP播

6) 跆拳(現在黄帶)腳踢到上天花板(好誇).

7) 手琴算見得下人

重欠3個叻, 就十項全能, EE比你

無學體操好耐啦 ! 覺得好遠呀! 學一個鐘體操, 但要花四個鐘(由起身開始至回家), 現在都係學硬地滾軸溜冰, 芭蕾舞佢地無興趣, 上堂周圍走, 佢地話女仔跳男仔唔跳

原帖由 aquarius828 於 08-12-18 14:51 發表
各位好!

首先, 多謝多謝double & OO記。提到兩個獎, 真係多謝d屋企人同d至親, 大家諗出來的, 但我哋真係無諗過會攞到獎囉。

我間中都有入嚟look look嘅, 不過少發表咗就真...

仔仔e個禮拜都無返到學, 感冒發燒,  ...

芭蕾舞係少d男仔學嘅...加上, 通常d男仔學學下就會唔學架啦, 唔知點解

不過, 難得仔仔話好想學體操, 就不妨同佢揾下邊樹好啦...

聽日d小朋友就開心啦, 又有嘢食, 又有嘢玩, 又有禮物

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-12-18 15:21 發表
無學體操好耐啦 ! 覺得好遠呀! 學一個鐘體操, 但要花四個鐘(由起身開始至回家), 現在都係學硬地滾軸溜冰, 芭蕾舞佢地無興趣, 上堂周圍走, 佢地話女仔跳男仔唔跳

...

原帖由 aquarius828 於 08-12-18 16:25 發表
芭蕾舞係少d男仔學嘅...加上, 通常d男仔學學下就會唔學架啦, 唔知點解

不過, 難得仔仔話好想學體操, 就不妨同佢揾下邊樹好啦...

聽日d小朋友就開心啦, 又有嘢食, 又有嘢玩, 又有禮物

...

多左機會做主腳都不知幾好,萬綠蟲中的兩隻紅中,等碰!!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

現時興學 HIP HOT, UN 身 UN 細果的, 我想他們會喜歡, 我找到一間五歲才可, 差唔多到啦 !

原帖由 OO記 於 08-12-18 16:32 發表

多左機會做主腳都不知幾好,萬綠蟲中的兩隻紅中,等碰!!

學體操YMCA好似有得學, 黃埔果間都唔差, 如果小朋友出到聲話要學就比佢試下

原帖由 aquarius828 於 08-12-18 14:51 發表
各位好!

仔仔e個禮拜都無返到學, 感冒發燒,  ...

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-12-18 16:48 發表
現時興學 HIP HOT, UN 身 UN 細果的, 我想他們會喜歡, 我找到一間五歲才可, 差唔多到啦 !http://smileys.smileycentral.com/cat/5/5_1_122.gif" border="0">

...

越來越X-game X-sport feel!

9歲和我女一起上針台飛針 (她用BMX 你 兩個踩ROLL).

一起手指指, 指天督地 JAM DANCE
我是藍的
錯錯錯
我是男的

可能第日上上下堂, 都係咁un

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-12-18 16:48 發表
現時興學 HIP HOT, UN 身 UN 細果的, 我想他們會喜歡, 我找到一間五歲才可, 差唔多到啦 !http://smileys.smileycentral.com/cat/5/5_1_122.gif" border="0">

...
‹ 上一主題|下一主題