用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 08/09 K1->09/10 K2->10/11 K3~~繼續傾
樓主: vonvon
go

08/09 K1->09/10 K2->10/11 K3~~繼續傾 [複製鏈接]

hi winwin831,

我的諗法同你一樣, 都係唔知著體育衫既頻率, 如果一星期兩堂, 唔係連住兩日上, 一套運動衫就夠.

原文章由 winwin831 於 08-5-24 23:55 發表

我都收到喇!老公話十一號朝早佢就會去交書簿費同買校服喎。不過由於唔知著體育衫既頻率,所以都係買住一套運動衫先,校服裙就諗住買兩套。你哋呢? ...

winwin831,

唔知你記唔記得我呢?我地都係cityu畢業,我讀acs,曾經話你屋企的文化牆好靚.........我仔仔今年9月都讀pc am class,你囡囡呢?

豬仔媽媽:

係呀,費事買多咗套,又無乜機會著,你知細路仔大得幾快。

原文章由 豬仔媽媽 於 08-5-25 15:42 發表
hi winwin831,

我的諗法同你一樣, 都係唔知著體育衫既頻率, 如果一星期兩堂, 唔係連住兩日上, 一套運動衫就夠.

[ 本文章最後由 winwin831 於 08-5-26 13:40 編輯 ]

Eden_Chit,

記得你!咁我哋真係好有緣喎!我個女又係九月入讀PC K1 am class,唔單止我哋係「學友」,仔女仲做埋同學添,呢個世界真搞嘢。

以後真係要多啲傾吓,睇吓仲有乜嘢再巧合啲先!

原文章由 Eden_Chit 於 08-5-25 15:57 發表
winwin831,

唔知你記唔記得我呢?我地都係cityu畢業,我讀acs,曾經話你屋企的文化牆好靚.........我仔仔今年9月都讀pc am class,你囡囡呢?

winwin831,

係呀, 細路仔大得幾快, 你小朋友有無join校車? 個邊有無打電話比你地? 我未收到電話.

原文章由 winwin831 於 08-5-26 13:37 發表
豬仔媽媽:

係呀,費事買多咗套,又無乜機會著,你知細路仔大得幾快。
,

豬仔媽媽:

我個女都會搭校車,但都未收到電話。通告好似話七月至會有校車公司打電話來,唔記得六月定七月。

原文章由 豬仔媽媽 於 08-5-26 15:12 發表
winwin831,

係呀, 細路仔大得幾快, 你小朋友有無join校車? 個邊有無打電話比你地? 我未收到電話.

winwin831,

唔該晒, 大家互通消息啦.

原文章由 winwin831 於 08-5-26 15:34 發表
豬仔媽媽:

我個女都會搭校車,但都未收到電話。通告好似話七月至會有校車公司打電話來,唔記得六月定七月。

[ 本文章最後由 豬仔媽媽 於 08-5-26 23:46 編輯 ]

上午班
1) vonvon -- 囝囝 -- 紅磡
2) 豬仔媽媽 -- 囡囡 -- 荃灣
3) winwin831--囡囡--美孚
4) mysy33 -- 囝囝 -- 將軍澳維景灣畔
5) wongxubus--囡囡--九龍灣
6) peBB--囝囝--Ma On Shan
7) carey_mum-- 囝囝 -- Tai kok tsui
8) kiki -- 囡囡 -- 淘大
9) fatkk -- 囡囡 -- 未定 (會搬)
10) ClaireMa -- 囡囡 -- 荃灣
11) Colin -- 囝囝 -- 碧海藍天(西九龍)
12) Phemie --囡囡--九龍灣
13) Estrella --囡囡--kln city
14) Baby仔靚媽 -- 仔仔 -- 柏景灣
15) Eden_Chit -- 仔仔 -- 黃大仙
16) dodomum--囡囡--未定(會搬)
17) mimi_mama--囡囡--Kwun Tong
18) YammieMak -- 囡囡 -- 紅磡黃埔
19) anson_ma -- 囡囡 -- 青衣

下午班
1) kid--囡囡--淘大
2) Nokin - 囡囡-- Mongkok
3) YNBB - 囡囡 -- 未定 (會搬)
4) 曳媽咪! -- 囝囝 -- 尖沙咀  (哈~ 下午班有朋友喇!)
5) laurat - 囡囡 - Ma On Shan
6) mchan89 - 囡囡 - 牛池灣

2008年9月K1 及 K2 上午班的將軍澳媽咪

同保姆車司機聯絡過, 佢話如果有足夠人數會照開, 所以如果考慮搭保姆車的, 請PM我.

將軍澳保姆車同校車時間上有多少 差別?

遲35-40分鐘上車, 早35-40分鐘下車.

原文章由 mysy33 於 08-6-1 01:01 發表
將軍澳保姆車同校車時間上有多少 差別?

....deleted!

[ 本文章最後由 Lulu0820 於 08-6-3 09:51 編輯 ]

08/09 K1既同學仔,記住聽日或者後日要去培正,做三件事:

1. 交學券(記住攞收據)
2. 交書簿費
3. 買校服

SEE U THERE!

今朝已經攪惦晒.

原文章由 winwin831 於 08-6-10 23:05 發表
08/09 K1既同學仔,記住聽日或者後日要去培正,做三件事:

1. 交學券(記住攞收據)
2. 交書簿費
3. 買校服

SEE U THERE!

終於見到囡囡著校服的樣子, 真係好興奮又開心.

原文章由 豬仔媽媽 於 08-6-11 14:50 發表
今朝已經攪惦晒.

今日去完培正, 覺得好實在, 仲有D興奮, 想快D到8月27日與囡囡一同返學

See you all soooon!

hi, all registered parents,
may i know
1. is the queue long?
2. how long do you take (from blk C - a/c dept to bookstore - uniform)?
3.  how much do the boys' uniform and sports uniform totally cost?
4. anything need to notice?

thanks!!

see you all on 27 Aug!!

Hi carey_mum,

好快, 唔駛半個鐘可以走得. 係買衫可能耐少少, 因為得一個sales.

校服價錢好平, 因為我個小朋友係囡囡, 所以唔知男仔價錢 我就用咗$132買咗2條裙+1套運動服.

帶齊3樣文件就ok.(支票, 回條和學劵正本)

希望幫到你.

原文章由 carey_mum 於 08-6-11 20:33 發表
hi, all registered parents,
may i know
1. is the queue long?
2. how long do you take (from blk C - a/c dept to bookstore - uniform)?
3.  how much do the boys' uniform and sports uniform totally cost?
...

原文章由 豬仔媽媽 於 08-6-11 22:42 發表
Hi carey_mum,

好快, 唔駛半個鐘可以走得. 係買衫可能耐少少, 因為得一個sales.

校服價錢好平, 因為我個小朋友係囡囡, 所以唔知男仔價錢 我就用咗$132買咗2條裙+1套運動服.

帶齊3樣文件就ok.(支票, 回條和學劵正 ...

very useful, thanks a lot!!

回覆 #1 vonvon 的文章

上午班
1) vonvon -- 囝囝 -- 紅磡
2) 豬仔媽媽 -- 囡囡 -- 荃灣
3) winwin831--囡囡--美孚
4) mysy33 -- 囝囝 -- 將軍澳維景灣畔
5) wongxubus--囡囡--九龍灣
6) peBB--囝囝--Ma On Shan
7) carey_mum-- 囝囝 -- Tai kok tsui
8) kiki -- 囡囡 -- 淘大
9) fatkk -- 囡囡 -- 未定 (會搬)
10) ClaireMa -- 囡囡 -- 荃灣
11) Colin -- 囝囝 -- 碧海藍天(西九龍)
12) Phemie --囡囡--九龍灣
13) Estrella --囡囡--kln city
14) Baby仔靚媽 -- 仔仔 -- 柏景灣
15) Eden_Chit -- 仔仔 -- 黃大仙
16) dodomum--囡囡--未定(會搬)
17) mimi_mama--囡囡--Kwun Tong
18) YammieMak -- 囡囡 -- 紅磡黃埔
19) anson_ma -- 囡囡 -- 青衣
20) Joanna --囡囡--將軍澳清水灣半島

下午班
1) kid--囡囡--淘大
2) Nokin - 囡囡-- Mongkok
3) YNBB - 囡囡 -- 未定 (會搬)
4) 曳媽咪! -- 囝囝 -- 尖沙咀  (哈~ 下午班有朋友喇!)
5) laurat - 囡囡 - Ma On Shan
6) mchan89 - 囡囡 - 牛池灣
‹ 上一主題|下一主題