用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基福小學 聖公會基福小學家長組
樓主: fancy1407
go

聖公會基福小學家長組 [複製鏈接]

Re: 聖公會基福小學家長組

crabtee, fancy1407,

你地同小朋友溫書溫成點? 見不到你地上來留言?

hello :

我是今年的新生家長, 想問大家一些問題, 請幫幫忙:

1)你們是係學校訂課本or 自己Buy(可否提供地址?)

Hello!
   我也是今年新生家長昨日已收到基福寄來的購買書簿及訂校服通知,我本人就會在學校購買全套書簿,因為在外面買回來的驚會有錯及吾齊,在校內買比較放心同埋即日付款可以即時取書,你會吾會在學校買埋其他物品:(書包及鞋)?我仍在考慮中,其他基福家長舊年有無在校買書包及鞋,可吾可以比d意見,謝謝!
[size=small]DAISY ;-)

終於考完了, 可以鬆一吓.  但下星又TSA, 其實都幫不了他們, 唯有靠佢地自己啦.  想問吓派成績表當日, 會否像上次一樣, 要家長親自前往取?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

daisysiu,

我無在學校買書包及鞋, 出街外買的, 可以有多啲選擇!

Wendy
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

[quote]
Crabtree 寫道:
終於考完了, 可以鬆一

daisysiu,

我之前書包在學校買, 價錢比spi專門店平些少.

至於黑色返學鞋, 我都在學校買過一次, 質料都ok,可能我個女

panpankoko 寫道:
hello :

我是今年的新生家長, 想問大家一些問題, 請幫幫忙:

1)你們是係學校訂課本or 自己Buy(可否提供地址?)

我都是在街上買的,你可以到旺角天利行購買,一樣會有9折.

crabtree, fancy1407,

7月3日學校開始放12:20分, 記住.
我個女很多同學都唔知有這樣的通告.

Carol,
謝謝你的提醒,明天派卷,有些擔心!!!Keep in Touch!!!

humbertcarol,

我已將此通告貼於當眼處, 自己大頭蝦, 驚唔記得.  今日已對了卷, 你們的子囡如何? 我大囝ok, 而細仔...., 科科都ok, 但係數學就出奇地低76(佢話成班最高分只得八十多分 )平時90幾,唉...... 拉低晒平均分了!   

Crabtree,

我個女今日已對卷,但英文科強差人意,其餘中.數.常都可以拿到八十幾分 及 九十幾分.我女講她的同班同學英文科只得60幾分,今日要留堂.........

Carol,
你個女成績都不錯,值得開心啦!
我個女就中規中矩啦!看來d卷都深呀!都係好事嘅,考到真才實料!!
今日天氣都幾好,我個女又話去冒險樂園!!!

fancy1407,

今日好好天,我都帶小朋友去游水.

你地低年級是否今個星期四及星期五不用返學?

我都唔知細仔駛唔駛返添? 大囝又無講英文深咗, 他比上次低了一分(89), 其他都係八十幾及九十分. 不過你唔駛担心, 還有其他方面可以拉番高啲分(eg. oral, listening & 平時的dictation....) 我想問除了中英數常要計入平均分內, 還有那些科目要科呢?

昨天都有一家人去沙灘游泳 - 栢麗灣, 唔會再去此灘, 好多大石頭及水污濁.

原來低年級係要返, 但聖紀文又不用返..........

Crabtree,

係呀,有很多學校都只係3年級及6年級要返學..........
TSA考埋明天,飲得杯落.................

我個囝已經當放假了, 不知幾開心, 每天放學回家就只顧住上網跑online.  但原來二年級現在仍教緊書架.

我個囡一年級就有時玩遊戲,佢都話好開心,總之開心就得啦!           

fancy1407,

知否星期五會有英文串字比賽, 是二年級及五年級, 另一節目.

‹ 上一主題|下一主題