用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 小五呈分
樓主: Mrs.Chan
go

小五呈分 [複製鏈接]

Re: 小五呈分

Mrs.Chan 寫道:
[quote]
小彬彬 寫道:
五年級上學期都要努力, 因為上學期的成績都要比人睇.........

俾邊個睇    [/quote]
比你考果間學校睇.........

thanks ~
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  
未經許可  不得轉載、刊登及發放

我在<<初中教育>>post, 希望前輩指教。
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  
未經許可  不得轉載、刊登及發放

其實升中課外活動佔分數多唔多?我囝囝9月份已六年級,但較少課外活動, 有的擔心.

毎間學校要求都唔同, 但通常課外活動有出色表現至有用.........

普通o既興趣班多數唔會計分,除非於公開比賽得到獎項就有著數,所以最緊要都係睇讀書成績  

我想問下,其實係選英中好定中中好?
聽我同事話,就算俾仔女讀中,, 先個三年成績好,但中四就全部英文(除中文),到時再360度轉變, 一定衰.
點選擇好?
同埋我想問, 元朗或者天水圍有無保良局中學?
唔該!

我囝囝成績中上,操行B, 不過,課外活動少,沒有參加過公開比賽, 今年升6年級,考慮梗邊間中學比較適合佢?入到的機會又大的?元朗區競爭大,只希望有間校風好.考慮過官中,信義,等中中BAND ONE,也考慮直資中學,以及沙田體藝中學,不知各位有冇其它好些學校可建議呢?  TKS!

aachan2250 寫道:
我囝囝成績中上,操行B, 不過,課外活動少,沒有參加過公開比賽, 今年升6年級,考慮梗邊間中學比較適合佢?入到的機會又大的?元朗區競爭大,只希望有間校風好.考慮過官中,信義,等中中BAND ONE,也考慮直資中學,以及沙田體藝中學,不知各位有冇其它好些學校可建議呢?  TKS!

me too. 其實我姨甥女今年五年級成績都係B級, 操行都係B, 但係佢都好少參加比賽, 同時旺角都好難揀選好中學, 真係非常擔心.    希望大家比d意見.  thanks.     
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

原來有咁多p5 的家長, 我女到係呀! 現在已好緊張啦, 希望大家互相報料啦 !  
‹ 上一主題|下一主題