用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 考York K1
樓主: KumamonJ
go

考York K1   [複製鏈接]

yysophia 發表於 17-10-13 12:44
谢谢!请问简介会是今天吗?还是昨天?如果今天,是几点呢?谢谢

是昨晚啊…

KumamonJ 發表於 17-10-13 12:48
是昨晚啊…

哦哦,那错过了...我打电话给学校问问...

kiki_427 發表於 17-10-9 15:53
我8月中寄出資料,上星期6 IN,校長話2星期有結果

請問有無考家長?如有,係咩問題?謝謝!

cassidywong 發表於 17-10-13 11:27
係啊,我都有張手寫信,不過唔知道係咪印刷品呢?好奇研究過,如果係手寫點解唔寫名?(emoji)
...

我都好奇研究過係咪手寫定係印出嚟,校長寫的

kiki_427 發表於 17-10-11 18:34
剛收到AM offer

請問你幾時interview 的?國際班?

kiki_427 發表於 17-10-11 18:39
我小朋友都坐唔定,面試當日佢都走來走去,不過佢地評估既方法唔同一般傳統學校,唔需要坐定定答問題,小 ...

你小朋友是幾多月出世?

cassidywong 發表於 17-10-13 11:27
係啊,我都有張手寫信,不過唔知道係咪印刷品呢?好奇研究過,如果係手寫點解唔寫名?(emoji)
...
係印刷品, 我對比過朋友收到的同一封OFFER信, 發現字跡是一模一樣的  

blueaqua 發表於 17-10-16 14:43
係印刷品, 我對比過朋友收到的同一封OFFER信, 發現字跡是一模一樣的

Haha 如果不是印刷品,應該會寫上名

回覆樓主

幾時會有下一淪面試呢?

有無人上星期六in左收到offer?

回覆樓主

昨天收到KM面試通知,決定唔去了 越爬文越鍾意約克,我應該除了SC KV和PC都不said時間喇

回覆 Bighamster 的帖子

我都係咁諗呀...加上我仔仔性格比較好動, 感覺YORK幾適合佢!

muimui125 發表於 17-10-19 09:38
回覆 Bighamster 的帖子

我都係咁諗呀...加上我仔仔性格比較好動, 感覺YORK幾適合佢!

我好鍾意K2那個多元智能班的安排,唔使自己再搵外補!阿仔現在返半日N,每天下午响屋企調皮搗蛋,婆婆就來煩死而且我和爸爸都返工,真要外補還要考慮接送問題

Bighamster 發表於 17-10-19 08:04
昨天收到KM面試通知,決定唔去了 越爬文越鍾意約克,我應該除了SC KV和PC都不said時間喇
...

我都收到offer,但我仔interview 時表現勁差,果然好易入,不過其實我唔介意,因聽唔少用家講學術真係ok又開心,當然除左考到SC/ KV /LH除外啦⋯⋯不過果d咁難考,都唔敢有希望,依家叫有一間自己滿意既做左backup先就安樂d

但講開要仔女入york其間家長都要有番咁上下心理質素,因實會好多閒言閒語

baoyeah2014 發表於 17-10-19 12:51
我都收到offer,但我仔interview 時表現勁差,果然好易入,不過其實我唔介意,因聽唔少用家講學術真係ok又 ...

York 九龍塘分校 (唔計元朗,西環) 收 7百幾個 K1 小朋友,收費又唔平,相對1定容易入讀。
小朋友現讀 K1, 身邊既所有朋友都話如唔睇錢, York 係一間好學校,會覺得比得值! 我又唔覺有好多閒言閒語 ……

baoyeah2014 發表於 17-10-19 12:51
我都收到offer,但我仔interview 時表現勁差,果然好易入,不過其實我唔介意,因聽唔少用家講學術真係ok又 ...

你聲收到offer既,係咪都有去簡介會呢?

junnieip 發表於 17-10-19 13:53
York 九龍塘分校 (唔計元朗,西環) 收 7百幾個 K1 小朋友,收費又唔平,相對1定容易入讀。
小朋友現讀 K1, ...

想請問你覺得york係邊方面好呀?我小朋友係國際班offer,不過佢唔太鍾意英文,所以好想搵間培養到佢對英文有興趣既學校

謝謝

大波大 發表於 17-10-19 14:08
你聲收到offer既,係咪都有去簡介會呢?

有去呀!但我覺得無去都應該會有offer 的

baoyeah2014 發表於 17-10-19 15:08
想請問你覺得york係邊方面好呀?我小朋友係國際班offer,不過佢唔太鍾意英文,所以好想搵間培養到佢對英文 ...

如果你有去個簡介會,你就會明點解小朋友學得開心又吸收,因佢既教法真係好生動!

今日係 Letter H 日,學校要小朋友帶帽同埋1件由 Letter H 開頭既玩具返學 …… 我個囡今朝就超興奮咁帶住隻馬馬公仔上校車 !   佢宜家發夢都記得 Letter H stand for Hat and Horse !

國際班會有1位 net 做班主任,我覺得好好,小朋友迫住用英文同佢溝通!

我聽完簡介會同interview完都好鍾意York! 佢個教法真係好有趣,我小朋友interview完都講ba ba ball而且個課程有得學網球、射箭、golf,真係好好玩咁!

但有樣嘢我想問下用家,因為簡介會主要講課程,好似無提過德育方面,請問一下小朋友喺York讀緊嘅家長,學校喺德育、自理嗰方面教得好唔好?小朋友守規矩、有禮貌、會主動自己做功課嗎?謝謝!

利申:未有offer,但想了解多d

我唔會理果d閒言 , 我覺得小朋友讀得開心又有質素既教育最緊要! 雖然而家仲未親身用過, 但我目前有信心york係適合我小朋友, 我小朋友又適合york
‹ 上一主題|下一主題