用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問邊度學中國舞好??
樓主: cookie
go

請問邊度學中國舞好?? [複製鏈接]

Re: 請問邊度學中國舞好??

cookie 寫道:
啤梨,
正式黎講我就唔係好知, 但囡囡跳過俾我睇, 係類似我地兒時跳既土風舞, 唱山歌......之類, 但都好雜下, 見平平地囡囡又好鐘意跳咪玩下, 不過好多人爭同好難抽到架

cookie,

Thanks a lot~

米雪爾舞藝坊好好ga~
我2個囡囡都o向呢間學中國舞...

Chichimami 寫道:
我個囡都話想學中國舞, 可否比些資料我呀??
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

請問有冇港島區的學校介紹。Thanks!

星愉
elmobb 寫道:
請問有冇港島區的學校介紹。Thanks!

kayan_329,

你有冇星愉的資料,4歲有冇班呢?thanks!

http://www.geocities.com/starwave_dancing_academy/
希望幫到你 最好你打去問o下 因為d資料好似冇更新過咁 唔update 你打去問la

elmobb~你女女有學咩興趣班ka

kayan_329,

Thank you. 我女女之前學過溜冰、畫畫,現在停了這些興趣班,今個星期開始學游水,暑假想比佢學中國舞,咁你個小朋友呢?

no 我係一個中學生o黎ga 我學琴 and dancing 我都想學畫畫 而家去搵緊d課程

Hi,
我囡囡差不多4歲, 而家係明愛學中國舞, 返咗2堂, 我都唔知好唔好, 但見囡囡跳得好開心, 因為佢好鐘意跳舞架, 請問有無人知道明愛好唔好呢? 我見佢一班唔係好多人, 得3-4個學生, 有2個老師教, 我打算比囡囡考Grade架, 所以唔係暑假班, 會長期學, 請問可否比些意見我.....

smilekid,

係邊間明愛, 可不可以給啲資料我呢?

HALAHA,
係太子道西256號果間, $400/8堂 每堂1小時
囡囡學的是中國舞考試班第一班
你可以到佢個網睇睇
http://klncc.caritas.org.hk

除了米雪爾、明愛、康文處,請問還有沒有好介紹?我很想找專業老師可以長期學,九龍或葵青都得。明愛的時間我不得。昨天專登上米雪爾彩虹總校參觀,我不太能接受他們的環境,reception也好似沒有人負責介紹課程,只有一位中年婦女用很難明白的廣東話話我知上課時間,後來我係自己打電話去將軍澳問課程詳情。不過課室都算大。依家不知點好,我住荃灣,九月先搬出九龍。

請問豬仔兔或其她媽咪可不可以再提供資料給我,我急住要安排其他暑期課程,多謝多謝!

是否你學呢 你會學幾多級還是暑期班呢

補充~ 你想去邊區學 我知荃灣有李賽鳳(哩間學校都好出名) 旺角都有一間 不過唔記得o左果名 搵到再話你知啦

kayan-329:

是我四歲半的囡囡學,我想要她長期學,幾個地方長期班都係星期六日,囡囡要返教會。不過至少暑假有個開始先都好,我見米雪爾的師資好似不錯,就係環境麻麻。點解好多家長話周圍有得學中國舞,我花了好多時間都找不到...

mimigirl

mimigirl~ pls check u pm ar

王國長老

kayan_329 寫道:
mimigirl~ pls check u pm ar

KAYAN_329,
I WANT TO KNOW TOO.
PLS..........
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

cookie u check pm pls thz

我覺得米雪爾好好wo,尤其係師資,個個miss都教得好好,後生d既miss都係跟o左校長好多年o既高徒,全部都好有教跳舞o既經驗ga。

我個女由4歲開始o向米雪爾學中國舞,跟過Miss Chan & 汪校長,兩個佢都好鐘意。以前佢學咩都扭計ga,係呢間d miss搞得掂佢咋

你話環境麻麻,我就覺得冇問題lo,總校開o左都好多年la,有些少舊我覺得好正常lo。而且佢個舞蹈室都keep得好好ar!
如果真係想環境好d咪去將軍澳間分校lo,我開張o個日都有去恭喜汪校長&參觀過,新校真係幾靚ga!

mimigirl 寫道:
    是我四歲半的囡囡學,我想要她長期學,幾個地方長期班都係星期六日,囡囡要返教會。不過至少暑假有個開始先都好,我見米雪爾的師資好似不錯,就係環境麻麻。點解好多家長話周圍有得學中國舞,我花了好多時間都找不到...
‹ 上一主題|下一主題