用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 今朝收到GT Email
樓主: TKO_NANA
go

今朝收到GT Email [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+dwkw333+於+15-09-05+發表如3

原帖由 dwkw333 於 15-09-05 發表
一開始,網上應該冇提過有3rd int.
我唔反對佢有3rd, 4th, 5th…int, 唔明点解佢唔一早講得清楚D,等大家瞭解决定。上年係咁,今年又係咁。So far, 我見識少,見唔到其他學校招生有咁嘅情況出現,應該可以做得好些……

回覆:今朝收到GT Email

我都想知, 2nd waiting third in完升左上1st waiting會點排位? 跟3rd in成績定總成績排?

回覆:vkbb0413 的帖子

我都想知
覺得好confused!

引用:不好意思想問問,GT是那一間? +

原帖由 Raccon 於 15-09-05 發表
不好意思想問問,GT是那一間?
優才

這間學校

回覆:HadesBB 的帖子

11 月 3rd in 完,何時有結果知道有沒有conditional offer?

引用:Quote:原帖由+dwkw333+於+15-09-05+發表一

我唔反對佢有3rd, 4th, 5th…int, 唔明点解佢唔一早講得清楚D,等大家瞭解决定。上年係咁,今年又係咁。So  ...
唔緊要啦

其實如果有心就唔會好介意個流程

我們只係waiting 咋,不過仍會努力,過程預左不過順利,不過如最後有幸收左也覺得非常值得

其實大家可以簡單嚟睇,1st waiting 要上堂,等 call third in; waiting 唔使上堂,等3rd in 上 1st waiting ....

希望上佢第一堂「課程與習作(一)須知」時,學校可以一一解答我們家長的憂慮。

引用:其實大家可以簡單嚟睇,1st+waiting+要上堂

原帖由 szechu2004 於 15-09-05 發表
其實大家可以簡單嚟睇,1st waiting 要上堂,等 call third in; waiting 唔使上堂,等3rd in 上 1st waitin ...
有點不明白,waiting 不用上堂又如何取得offer?
不是有offer 的條件是上齊課程嗎?

無錯,可以想得簡單點。其實任何收生程序都有機會被人詬病,
真道只出信比有2nd in既小朋友,無收到信既投訴點解waiting無信。
音小一早出offer, waiting, reject信, 上年call reject又比人話。
優才要家長上家長堂又有人呻,其實今朝email都只係列明waiting, 1st waiting,學校無講明收梗喎,如果對流程不清楚,不如在ek爬下文,咁睇落今年做法同上年應該一樣。

siumanma 發表於 15-9-5 14:10
有點不明白,waiting 不用上堂又如何取得offer?
不是有offer 的條件是上齊課程嗎?

...
waiting 上咗 first waiting list 之後要上堂㗎

其實Waiting 咪仲好過First Waiting,大家都係要3rd in,但係可以上少幾堂喎。

引用:Quote:原帖由+dwkw333+於+15-09-05+發表我

原帖由 Smallraindrop 於 15-09-05 發表
唔緊要啦

其實如果有心就唔會好介意個流程
愛之深,責之切。今年還年,舊年還舊年… 冇理由要refer舊年post去暸解今年程序!認同優才是一所好學校,希望它可以不斷改善!

szechu2004  係呀,都希望佢可以有改進  發表於 15-9-5 14:42

引用:Quote:原帖由+Smallraindrop+於+15-09-05+

愛之深,責之切。今年還年,舊年還舊年… 冇理由要refer舊年post去暸解今年程序!認同優才是一所好學校,希 ...
我唔再同GT Fans 時爭論啦!凡事歸於客觀事實……

lingan 發表於 15-9-5 14:19
其實Waiting 咪仲好過First Waiting,大家都係要3rd in,但係可以上少幾堂喎。

...
First waiting 可以快d有offer 嘛

引用:無錯,可以想得簡單點。其實任何收生程序都

原帖由 TKO_NANA 於 15-09-05 發表
無錯,可以想得簡單點。其實任何收生程序都有機會被人詬病,
真道只出信比有2nd in既小朋友,無收到信既投 ...
同意!其實報名前都應該知道佢收生程序出哂名,覺得煩就唔好揾人做水泡。

不過我都好想知2nd waiting有3rd int.係咪大機會過1st waiting冇得int.? 因為我見舊文1st waiting冇3rd int. 反而2nd waiting有call 3rd int.

vkbb0413 發表於 15-9-5 14:27
同意!其實報名前都應該知道佢收生程序出哂名,覺得煩就唔好揾人做水泡。

不過我都好想知2nd waiting有3rd ...
以我所知,舊年我朋友仔仔 原本waiting , third in 後上 first waiting list, 6月先有 offer

vkbb0413 發表於 15-9-5 14:27

不過我都好想知2nd waiting有3rd ...
此3rd in不同彼3rd in
2nd waiting的3rd in, 只是升上1st waiting.
但1st waiting 的3rd in 是决定有無Offer.

回覆:AgapePa 的帖子

咁waiting3rd in完上左first waiting仲要唔要再4th in先有offer呢?

‹ 上一主題|下一主題