用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat PN申請入學:選英語或廣東話面試
樓主: GeArBe
go

St. Cat PN申請入學:選英語或廣東話面試 [複製鏈接]

Thank you very much!!

回覆:St. Cat PN申請入學:選英語或廣東話面試

英文定中文係問小朋友架?? 我以為講家長。。我小朋友應該聽得明英文多, 但家長英文吾叻。。。佢好似會in埋家長喎, 咁應該寫中定英呀? 有冇得改架??

回覆 KBN 的帖子

如果今年同去年一樣:第一輪面見全中或英,主要考小朋友,一組約8人一齊見,揀咗語文冇得轉。家長其實只需要坐喺小朋友後面填問卷,儘量由小朋友自己完成面見, 我地揀英文
第二輪要父、母及小朋友一起見, 一位老師in 父母, 無記錯可以用廣東話, 小朋友和另外一位老師坐在一旁玩

我missed左交表!估唔到時間咁短

我寄左信, 未有回音, 大家收到申請表或確認信未?

I received confirmation letter only, did not get any other forms or instructions.

引用:我寄左信,+未有回音,+大家收到申請表或確認

原帖由 rainlpw 於 14-09-25 發表
我寄左信, 未有回音, 大家收到申請表或確認信未?
我12號下午寄,15號已收到acknowledge receipt

回覆:rainlpw 的帖子

我昨晚收到,我估佢真係分批,每日都有人話收到。你留意信箱啦。

‹ 上一主題|下一主題