用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 有無小朋友今年入讀富康德寶PN,一齊入嚟傾下計! ...
樓主: emily_sun728
go

有無小朋友今年入讀富康德寶PN,一齊入嚟傾下計! [複製鏈接]

回覆:有無小朋友今年入讀富康德寶PN,一齊入嚟傾下計!

唔好意思,想問下你地係咪富康同寶盈都有國際班?

回覆:Kellymamma 的帖子

Pm u ar

引用:唔好意思,想問下你地係咪富康同寶盈都有國

原帖由 JoyceChoi 於 13-08-31 發表
唔好意思,想問下你地係咪富康同寶盈都有國際班?
應該都有. 你可以打電話去學校問下!

岩岩去左報富康國際班,想問下你地上年幾時interview?

回覆:JoyceChoi 的帖子

我上年是十二月頭,國際班是平日in的,要就外藉老師

外籍老師in?小朋友咩都唔識.....定問家長?

引用:外籍老師in?小朋友咩都唔識.....定問家長?

原帖由 JoyceChoi 於 13-09-03 發表
外籍老師in?小朋友咩都唔識.....定問家長?
我O個時係問家長多, 叫小朋友coloring 下, 問下少少物件, 同佢傾下計, 問佢叫咩名等!

其實我覺得好似國際班易入d, 因d 外藉老師好似easy going 好多!
主流班interview 聽其他媽媽講番好似考既野多d!

回覆:emily_sun728 的帖子

想問下大家小朋友番學後有無病多佐?
我個仔好似keep 住- 感冒, 好番幾日, 番學幾日, 又病過...

回復 JoyceChoi 的帖子

外國人係easy going d, 我個人覺得...因為我個囡好怕羞和慢熱的, 她interview時唔肯自己坐, 要坐我大腿, 好彩外國人覺得無咩野, 都係傾下偈, 家長和小孩都問一半半, 有考小孩color, shapes, 送野比佢睇下有冇講thank you. 其他時間就同家長傾下偈, 問邊個湊. in我地個外國男士仲講自己住邊, 講佢自己野......哈!

但我也有朋友的小朋友當年考不到國際class, 因為他小朋友好怕羞, 唔肯答外國人野, 跟住無收到國際, 但比o左佢主流.

回覆:MSKAKACHAN 的帖子

講漏了一樣,有拿個布公仔出來問眼耳口鼻。

大家好!尋日我都收到信,取錄我仔十一月讀下午主流班~

引用:大家好!尋日我都收到信,取錄我仔十一月讀

原帖由 keith_candy 於 13-09-06 發表
大家好!尋日我都收到信,取錄我仔十一月讀下午主流班~
恭喜恭喜!

我剛剛報左下年N班,請問主流同國際有甚麼分別,國際是外藉老師全英語,但我同小朋友是中文溝通,跟得上嗎?國際班面試會問甚麼?家長要懂流利英語嗎?

回覆:kathyleung83 的帖子

家長要懂,因面試時老師會問你野,不過不要expect老師是金髪,我就面試時金髪,正式上堂時是abc, 但一定是native speaker. 他們是一英文老師和一廣東話老師做班主任。

我個女係purple am class,9月第二個星期返學,佢返學後成日病,已經請過四五日病假,喊到而家十月仲未收聲,老師話佢唔肯同其他同學玩,要成日黏住老師,好苦惱!

引用:我個女係purple+am+class,9月第二個星期返

原帖由 Kongtk 於 13-10-04 發表
我個女係purple am class,9月第二個星期返學,佢返學後成日病,已經請過四五日病假,喊到而家十月仲未收聲 ...
我個仔由8月番學開始都成日病,
剩係9月都睇佐5次定6次醫生, 呢2日𨍭天氣又病過! 一樣成日要請sick leave
但我仔班主任講, 好多小朋友開學都會成日病, 係要有個過程...多數小朋友之後抵抗力強佐, 就病少好多ga na!
我都希望o個日快d 到....

回覆:Kongtk 的帖子

Hi ,我囡囡都係purple am class , 方便留个电話whatsapp交流下嗎?

hello,細女主流下午.11月番.

我女十二月開始讀下午pn.富康

回覆:tingstine 的帖子

Hi 我都想知,因囡囡下月返PN 下午班,
都唔知點調節佢d瞓嘅時間,而家通常2:00-4:00瞓下午覺

‹ 上一主題|下一主題