用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思幼稚園 K1 interview
樓主: 涼媽媽
go

啟思幼稚園 K1 interview [複製鏈接]

smile_w99 發表於 12-10-13 17:58
你地有無問眼睛用嚟做乜,耳朵用嚟做乜,口用嚟做乜?我覺得好深!仲問去公園鍾意玩乜!爸爸定媽媽帶你去多 ...

你in 邊間~好深啊~我in kln tong~

我小朋友是11月出世~玩車車~把人放落車~再把兩個車扣一起~開車~比車車老師~重有玩積木~疊高佢~重有~問公仔跟耳口鼻~再問他自己眼睛在那裡~比貼子佢~叫佢貼在媽咪到和再比多一張叫佢貼上自己到~最後問我是不是上下午班也ok~我奇怪問老師我是不是填漏了~他說循例咁問~我in 九龍塘正校~超多人~

mont_sherry 發表於 12-10-13 18:36
啓思是第一間in的學校, 沒有比較下, 感到過程很簡單(可能人太多了), 只是問小朋友名字, 指著媽咪問她是誰,  ...

你in 邊間~小朋友幾月出世~我覺得他們對不同月份出世要求也不同~

我今日in kLT,唔洗等好耐就有得見!
今日呀女心情一般,大部分問題都答對,但好細聲,老師問眼睛同nose係邊,姓名,age,邊個同你嚟!
Colour,水果名,玩煮飯仔(cut洋蔥),穿手鏈送比媽媽,睇下故事書(無彩老師),老師tai呀女攞玩具,砌積木!
最後老師同我講上下午班都有位,問我係唔係一定要上午班,同講學校教學方針,一星期有幾多堂英文,
最最後比貼紙呀女!11月5日會有回覆!

gabagee.B 發表於 12-10-14 00:04
我今日in kLT,唔洗等好耐就有得見!
今日呀女心情一般,大部分問題都答對,但好細聲,老師問眼睛同nose係邊,姓 ...

後面好詳細啊~我想你囡囡都ok~學校教學方針,一星期有幾多堂英文,我老師無同我地講~不過她不停摸我個仔個頭~好似好like佢咁~^^

涼媽媽 發表於 12-10-13 23:24
你in 邊間~小朋友幾月出世~我覺得他們對不同月份出世要求也不同~
我in KLN Tong, 我個係大仔, 咁先奇怪, 無乜問佢嘢, 完全無問我嘢, 真係唔知佢點決定? 不過, 我見個仔全程合作, 亦可以耐心地完成所有要求(老師也說他細心和有耐性), 臨走同老師拜拜時, 主動同老師講: "我下次再同妳玩火車吖", 無論結果如何, 我已給他100分了.

回覆:啟思幼稚園 K1 interview

我都想知一星期有幾多堂英文堂?        其實同有學卷啟思有咩分別? 老師考完冇講d 咩!        不過我都比囝囝100 分

印象中係每日一個鐘!不過我唔肯定,只知我全程係到傻笑

回復 涼媽媽 的帖子

Thx!隨緣吧!老師同我講,一班有30人,我覺得好多人一班!

gabagee.B 發表於 12-10-14 13:44
回復 涼媽媽 的帖子

Thx!隨緣吧!老師同我講,一班有30人,我覺得好多人一班! ...

really?其他好似十多個一班~

mont_sherry 發表於 12-10-14 08:27
我in KLN Tong, 我個係大仔, 咁先奇怪, 無乜問佢嘢, 完全無問我嘢, 真係唔知佢點決定? 不過, 我見個仔全程 ...

agree~我都要咁仔仔一百分~

回復 涼媽媽 的帖子

係我問老師一班有幾多學生,佢答我有30人!

gabagee.B 發表於 12-10-15 00:30
回復 涼媽媽 的帖子

係我問老師一班有幾多學生,佢答我有30人!

聽到有D驚~我見他們無學卷~我想小朋友學習開心~他們也是而小朋友行先~所以先in~嗯....如果好彩收左~我都要問清楚先~

以我所知,係兩個老師負責一班的,所以一班30人,是嗎?

phchan 發表於 12-10-15 11:25
以我所知,係兩個老師負責一班的,所以一班30人,是嗎?
其實好多學校都30人一班~

引用:Quote:phchan+發表於+12-10-15+11:25+以我

原帖由 cc_ivy 於 12-10-15 發表
其實好多學校都30人一班~
真的,我第一個小朋友,聽朋友講十多個一班。唉,真見識淺薄!

‹ 上一主題|下一主題