用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖文嘉(何文田)揮手區
樓主: ryoulam
go

聖文嘉(何文田)揮手區 [複製鏈接]

回覆:BB_Kwok 的帖子

個人認為幼兒園著重自理,幼稚園著重教學

回覆:ryoulam 的帖子

我打左電話去,confirm取消留位。
全日offer。
Good Luck!

回覆:聖文嘉(何文田)揮手區 ...

決定放棄全日offer,祝有需要人士好運

本人有聖文嘉校服、冬、夏全套校裙、運動服、外套、校褸及書包(女裝)送给新入學K1 女學生:尺寸為細碼、只着1年、希望環保及能有所用、新同學不用買、煩請廣傳、何文田或學校交收、有意电60885427 羅太

引用:本人有聖文嘉校服、冬、夏全套校裙、運動服

原帖由 juneliu777 於 13-06-23 發表
本人有聖文嘉校服、冬、夏全套校裙、運動服、外套、校褸及書包(女裝)送给新入學K1 女學生:尺寸為細碼、只 ...
呢位媽媽,真直得

回覆:bm8888 的帖子

又一個家長退學,今年這所幼稚園退學潮真係好勁,年代真係唔同左,資信科技社會有時真係幾好,學校好多時唔想比街外人知,唔相比人見ga野,一定會有發言ga地方

回覆:聖文嘉(何文田)揮手區

我仔今年入讀k1,去了二次家長會,我覺得間學校,老師笨左啲,得一二個老師有笑容。
因為我仔之前讀九龍英藝不太好,希望呢間好啦!唔係又轉好煩,加上我仔係細仔,冇咩學校收!選學校頭都痛!

回覆:盧BB 的帖子

家長退學,不是因為老師是否聰明,反而是其它問題,在公開平台要説得明白比較困難,我唔講這間幼稚園,講我一位朋友吧,她都是一位家長,小兒剛入學,她為小兒所簡的學校,學校網址永遠都是爆滿,但開學後不久,一定會收到通告,學校有大量學位,你只要介紹朋友入學,你會得到免費的課外活動,十足十層壓式推銷,..首先上學期過去,每一級都會聽到有2-3位老師走左,平均你小朋友個半月轉一位老師,對小朋友學習有沒有影響,見仁見智la,朋友問過舊生家長,之前都是這嗎,答案是同今年一樣,呢兩年起碼走左十幾個老師,個個做唔長,今年仲精彩,家長之間談及一位對小朋友做左一些好過份事情的老師,現還在這校,我朋友有問過一位比較人性化的老師,點解學校有咁多問題(當然文字不能長寫的大大小小問題la),回應係,同校長教學理念唔同,被叮走或者自己走,(熱血老師走左比較多),留下ga,為兩餐囉,一種係低頭做人,但不會做傷害小孩的事,第二種係完全聽命上司,不分是非黑白,我覺得簡一所學校不是看門面,不是看相片,不是看線稿,而是看校長是否熱誠,是否真心為孩子,不是要一些沽名釣譽,只作家長面前做戲的人。最後介紹左朋友入學,當然是反面收場la

我下年K1 全日收左

引用:請問有沒有人收到錄取通知?上個星期六見完

原帖由 paulineleng 於 12-11-07 發表
請問有沒有人收到錄取通知?上個星期六見完,仲未有消息。如果星期五都冇,應該會報讀浸信。B女2010年12月 ...
我响上星期收到offer 了

回覆:iapple 的帖子

看到2002的話,感覺是校長強硬,老師們經常換的確是不太好

引用:看到2002的話,感覺是校長強硬,老師們經常換

係呀,我睇過都好好,佢封面試信又好有心機整同埋排名又高,環境又幾好....

如果以何文田區幼稚園計有學劵, 呢間咪叫最好low~
我一直都有睇開kln區的幼稚園, 我自己都係住hmt,
以我一直留意同睇, 聖文嘉開始沒咁好, 有樣野我唔係好明
佢以前d 畢業生派位真係幾好ga~ 呢1-2年排第1位係領島, 仲要o係學校有好多獎有幾叻都好考得幾好, 去扣門最近合一堂同陳x琪都唔收 (鄰居個女女就係派左領島), 但hmt 村3間幼稚園中呢間d 小朋友係最乖同埋好的~~ 其他的soso....尤其浸x會好多大6
明年我仔要報k1, 我都係入聖文嘉做後備choice, 交ge 學費都唔少ga~~
我聽我99 say 唔知邊間幼稚園好like o係hmt 村個羅馬廣場係見老師帶小朋友o係果度play 同做運動~

cutenabb 發表於 13-11-12 12:23
我一直都有睇開kln區的幼稚園, 我自己都係住hmt,
以我一 ...

咁即係現在差過以前?

教育局2012年5月的報告
http://www.edb.gov.hk/attachment ... /qr-report/StMonica

K1全日留位費已交?仲有無下年同學仔

引用:+本帖最後由+cutenabb+於+13-11-12+12:26+

原帖由 cutenabb 於 13-11-12 發表

個人覺得浸信好好,我女今年K1,老師校長同牧師都唔錯哦

‹ 上一主題|下一主題