用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 35區統一派位情況 ?
樓主: katrinafu
go

35區統一派位情況 ? [複製鏈接]

我第一志願係 紅馬
有冇會叩紅馬 ?
機會多大 ?

紅馬只會接受第一志願紅馬的小朋友叩門, 我估3﹣5個叩門位吧
努力

我朋友個仔派左第5志願 - 聖提摩太, 佢勁唔開心, 周圍扣門, 請開聖提摩太是否麻麻架?

我朋友又冇私校 back-up, 唯有試下林文燦有冇位啦。

iwff

回覆 39# 饅頭媽媽(町) 的文章

回復 8# Camom 的帖子

佢話係乙部第1志願,甲部第1志願唔得

=> 甘應該係話中左本區(乙部)第一志願

18/6  你地實知道PARCO系邊個, 條友成日周圍走,要叫住PARCO PARCO 先停幾秒  ^_^

原帖由 iwff 於 11-6-8 13:21 發表
我朋友個仔派左第5志願 - 聖提摩太, 佢勁唔開心, 周圍扣門, 請開聖提摩太是否麻麻架?

iwff

林文燦? 要不要再找多幾間呀

叩下黃宣或兩間奉基,應該問題不大,事關有一定位剩。

回復 44# sumyau 的帖子

sumyau~parcomama~
我都好易認 我肥嘟嘟著黑色衫 個囡叫饅頭就係我喇~~

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

試下去培道呀~我囡本身都收左架 不過派到黃宣 我就冇去註冊喇~~佢地應該都有位架~~~
聖提摩太唔係唔好 只係佢唔夠出名所以攪到收生不足囉~加上呢幾年可能多左好多新移民 所以就有好多入左呢間同葛亮洪~~所以未見得聖提摩太有乜唔好~~~

原帖由 iwff 於 11-6-8 13:21 發表

iwff

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

我朋友暫時報左德雅小學,已收左。仍等緊扣門的小學。培道中學是女校, 我朋友的小朋友係仔仔, 唔知她想唔想, 我都會比d意見她的。

希望她扣門成功啦。

iwff

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-6-9 01:10 發表
試下去培道呀~我囡本身都收左架 不過派到黃宣 我就冇去註冊喇~~佢地應該都有位架~~~
聖提摩太唔係唔好 只係佢唔夠出名所以攪到收生不足囉~加上呢幾年可能多左好多新移民 所以就有好多入左呢間同葛亮洪~~所以未見得聖 ...

回復 2# 饅頭媽媽(町) 的帖子

聖提摩太&葛亮洪程度好低ga, 升中好多中學自行收生唔考慮in呢兩間既學生

回復 49# 饅頭媽媽(町) 的帖子

原帖由 sumyau 於 11-6-9 10:43 發表
我成日將個女個頭札到好似備雷針咁架!因為上星期假期,去0左3日大嶼山暴哂(由朝哂到黃昏),所以我同個女都黑黑地!應該幾易認!我女叫悠悠英文名zoe!好高興認識你地!仲有,今日發現,紅磡街市有宣道運動衫賣,校服就無問有無得賣!^_^ ...

街市都有得賣ga, 平過校服商(唯一), 但要留意番今年校服商d布有好大色差,質地同街市果d有出入woo... 我星期一去買左條校服褲發現到有d色差,打返學校問書記得到呢個答案

叩兩間奉基要快手啦, 好似今日最後收報名表呀...

原帖由 flocfy 於 11-6-6 23:35 發表
我個fd個仔第一填紅馬,第二黃宣,結果又離不開那不想去那間,跌到第五呀!上年,我問另一個fd,她艄仔都是同一命運,好彩他有私小,呢區是否就是這樣,第一唔得,就跌到最尾,今年,到我啦,唔知點算!! ...

我諗今年放黃宣第2位 , 成功機會都極低呀 .

王國長老

兩間奉基收表好似係琴日deadline啦
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

原帖由 nicolelouie 於 11-6-8 09:55 發表
我第一志願係 紅馬
有冇會叩紅馬 ?
機會多大 ?

我女舊年叩紅馬, 1st int 接近300人, 2nd int都幾十人 (實數唔記得), 最後通知去註冊, 我數過名單上要註冊的人數, 10個。
[
‹ 上一主題|下一主題