用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

原帖由 littlefishmom 於 10-2-24 15:38 發表
我囡囡尋日話黃老師教佢地唱"有隻雀仔跌落水", 好彩我識唱, 同佢唱埋一份, 好開心TIM, 如果唔係又要等星期五, 搵本唱歌書, 先知佢唱乜。

係呀,我見阿仔尋日都係度唱有隻雀仔跌落水呀,真係好好笑。星期五佢地開生日會,唔知會做d咩呢?

醒目開學勳章

原帖由 fishmum 於 10-2-20 15:54 發表
nice to see you here Marcus 媽咪!  Marcus 决定留响 KM K1 呀?  very good

咦, 你就係Victor媽咪, 係咪同我仔一齊去荃灣上Playgroup果位呀.  

你好呀, Marcus會留番o係KM呀, 我而家希望KV/St. Cat唔好打電話黎話有位呀(阿仔係waiting list), 如果唔係要煩多一次.

Heidi媽, 子澄媽, Hugo媽,

好開心可以係哩到相認! 到下星期五我哋再相見, 我可以唔駛贛居居唔識其他家長.

子澄真係記得Ian啊, 真好!

原帖由 ashly11280 於 10-2-23 18:13 發表
halo heidi媽 Ian媽, 子澄有時會提起你地兩個仔囡ga~

Heidi 媽,

我之前都有諗 "大肚腩"="大肚婆". 真係你!

恭喜你生左囝囝, 有個 "好"字啊! 湊得辛苦嗎? 我湊Ian初生時比湊佢家姐辛苦幾倍.

返工未? 新工人好嗎? 我哋下星期五傾餐飽吧.

原帖由 babellt 於 10-2-23 16:36 發表
Ian mami,

我係Heidi媽咪呀..... 你好嗎 ??
我坐完月啦..... 好想快d係picnic day見到你同其他mami吖.
阿女尋日自己玩玩下, 先講龍馬精神, 身體健康!!
遲唔遲d 呀.... 呀女..... 新年又唔見你講....:nothi ...

我囝囝2月生日, 星期五我會請小朋友吃士多啤梨(希望佢哋鍾意啦), 因為已有家長帶蛋糕.

原帖由 babellt 於 10-2-23 16:39 發表
今個friday 係birthday party....  好開心呀....  唔係2月生日, 係咪都唔駛穿背心校服呀 ???

所有小朋友都要準備食物 ? 定係老師會個別通知呢 ?
我以為只要著靚靚就得, 真係大意 !

原帖由 littlepig 於 10-2-24 17:28 發表
我囝囝2月生日, 星期五我會請小朋友吃士多啤梨(希望佢哋鍾意啦), 因為已有家長帶蛋糕.

醒目開學勳章

原帖由 Tabobo 於 10-2-24 20:46 發表
所有小朋友都要準備食物 ? 定係老師會個別通知呢 ?
我以為只要著靚靚就得, 真係大意 !

Catherine媽, 通告話生日的小朋友可以帶食物番去請其他小朋友食喎.

醒目開學勳章

呀, 我o係度諗, 係咪因為KM收大B多, 所以要下學期開始先有生日會搞呢?  我仔係超大仔, 12月生日的, 唔知之前有無開生日會呢? 但係有幫佢影生日相囉.

原帖由 LMCK 於 10-2-24 21:06 發表
呀, 我o係度諗, 係咪因為KM收大B多, 所以要下學期開始先有生日會搞呢?  我仔係超大仔, 12月生日的, 唔知之前有無開生日會呢? 但係有幫佢影生日相囉.

打電話去問吓老師係唔係group 起9-12月小朋友生日啦...

原帖由 littlepig 於 10-2-24 17:28 發表

Woo!咁多食物我係咪唔洗帶食物攞

我有時會問吓子澄返學返成點, 佢就會講吓d同學仔, 所以都知道一d同學名, 啱啱問子澄認唔認得張相係邊個(hugo), 佢話:hugo...hehe...好靚仔...hehe...(比佢笑c)

heidi媽子澄係紅組~

原帖由 littlepig 於 10-2-24 17:11 發表
Heidi媽, 子澄媽, Hugo媽,

好開心可以係哩到相認! 到下星期五我哋再相見, 我可以唔駛贛居居唔識其他家長.

子澄真係記得Ian啊, 真好!

今日柏禧放學番屋企突然間玩紮馬打功夫,仲識得"Hui、Hui、Hui!!!"好似有板有眼咁,唔知係唔係學校學咖呢?!?!

原帖由 ashly11280 於 10-2-24 22:14 發表
我有時會問吓子澄返學返成點, 佢就會講吓d同學仔, 所以都知道一d同學名, 啱啱問子澄認唔認得張相係邊個(hugo), 佢話:hugo...hehe...好靚仔...hehe...(比佢笑c)

heidi媽子澄係紅組~

...

子澄媽,

E!可能我Hugo有好多女朋友woo! hehe!我有時間update Hugo張相先
我問過Christina Hugo同邊個同學仔最friend,佢話Hugo同好多同學都好friend~o~

原帖由 vivienbilly 於 10-2-24 22:40 發表
今日柏禧放學番屋企突然間玩紮馬打功夫,仲識得"Hui、Hui、Hui!!!"好似有板有眼咁,唔知係唔係學校學咖呢?!?!

我放工問吓Hugo先,睇吓佢返學有無紮馬打功夫"Hui、Hui、Hui!

原帖由 vivienbilly 於 10-2-24 22:40 發表

智軒平時係屋企都會玩紮馬打功夫,之前姐姐教佢玩。學校教打功夫咁得意? 我夜d問下阿仔先。

我今日問左佢啦,我問佢;"邊個教你Hui、Hui、Hui呀?" 佢話: "蘇智軒教囉!" hahaaa.....原來係你囝囝傳授功夫比柏禧呀! 真係好好笑

原帖由 得巴 於 10-2-25 04:11 PM 發表

智軒平時係屋企都會玩紮馬打功夫,之前姐姐教佢玩。學校教打功夫咁得意? 我夜d問下阿仔先。

我想更換大頭相,但上傳了張相片又點replace,可否教我,thanks..

原帖由 vivienbilly 於 10-2-25 18:37 發表
我今日問左佢啦,我問佢;"邊個教你Hui、Hui、Hui呀?" 佢話: "蘇智軒教囉!" hahaaa.....原來係你囝囝傳授功夫比柏禧呀! 真係好好笑

咁攪笑,我尋晚問阿仔,佢又唔答我,只係hui hui hui咁打功夫,佢原來開班授徒咁犀利。屎啦,老師會唔會話佢教壞其它同學仔架...

我諗hugo深得女同學愛戴, 尋晚問子澄"邊個同學靚仔", 佢好快咁話"hugo"

原帖由 Dorisdoris 於 10-2-25 08:58 發表

子澄媽,

E!可能我Hugo有好多女朋友woo! hehe!我有時間update Hugo張相先
我問過Christina Hugo同邊個同學仔最friend,佢話Hugo同好多同學都好friend~o~

May I know whether someone will bring along the younger sister or brother to the school picnic?
‹ 上一主題|下一主題