用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2008年小一, St. Joseph's (wanchai) 的家長,大家一起來 ...
樓主: Derdad
go

2008年小一, St. Joseph's (wanchai) 的家長,大家一起來認識一下. [複製鏈接]

醒目開學勳章

fftalk,

請問妳大仔幾年班呢?

原帖由 fftalk 於 08-9-24 05:41 發表
My son is in ms tong class. And I agreed that the principal ms leung is energetic! My son told me ms leung is very nice!
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

醒目開學勳章

各位媽咪:
無啦啦唔駛番學的日子,小老板會做D乜呢?

原帖由 Derdad 於 08-9-24 13:55 發表
fftalk,

請問妳大仔幾年班呢?
Best wish,

我相信梁校長是很關心小朋友的, 因為我囝囝話每日小息梁校長都會"探"佢地, 睇吓佢地食嘢.

我囝囝由最初淨係鐘意班主任miss leung之外, 宜家仲有就係梁校長啦
Kinkin Mama

醒目開學勳章

會唔會係新官上任,唔想有乜嘢差池?
(對唔住,有少少陰謀論…)

原帖由 KinKin_Mama 於 08-9-24 23:54 發表
我相信梁校長是很關心小朋友的, 因為我囝囝話每日小息梁校長都會"探"佢地, 睇吓佢地食嘢.

我囝囝由最初淨係鐘意班主任miss leung之外, 宜家仲有就係梁校長啦 ...
Best wish,

Do you apply for some tutorial school in Wanchai. ONe parent told me that some center have full set of past test / exam paper of St. JO with answers and also some with the answers of the worksheets. She said that center was opened up by a teacher in the school, can all of you PM me the name of this tutorial?? Thanks!:excited:

someone here PM me that her son is under private tutorial by a ST JOE teacher's hunsband, her husband is also a teacher of a famous school.Do you guys try before?? any comment??

回覆 # 的文章

我覺得咩都唔緊要, 最緊要囝囝自已覺得鍾意, 舒服就得啦

囝囝今晚同得講話今日小息無見到梁校長
Kinkin Mama

醒目開學勳章

各位家長:
請問你哋仔仔有冇參加校際音樂節呢?
我果位老細從未學過任何樂器,
又冇樂理底子,但係都要參加!
請問如果真係參加咗,
到出年二月能趕及參加比賽嗎?
Best wish,

我老細無參加音樂節, 甚至學校星期六個樂器興趣班, 佢都話無興趣學

咁點解你老細要參加呢? 突然間想學某種樂器? 但係可能唔夠練習時間
Kinkin Mama

醒目開學勳章

我都唔知呀!
只係果日Miss E. Cheung 問:"有冇小朋友問過媽咪後會參加比賽呀?"佢就無啦啦舉手表!

佢想學係鋼琴呀!死未?

原帖由 KinKin_Mama 於 08-10-3 23:21 發表
我老細無參加音樂節, 甚至學校星期六個樂器興趣班, 佢都話無興趣學

咁點解你老細要參加呢? 突然間想學某種樂器? 但係可能唔夠練習時間
Best wish,

幾搞笑
唯有快D比心機去練琴啦
Kinkin Mama

醒目開學勳章

唉,鋼琴呢家邊有得速成,你估淥個公仔麵咩!

原帖由 KinKin_Mama 於 08-10-5 00:04 發表
幾搞笑
唯有快D比心機去練琴啦
Best wish,

醒目開學勳章

請問有冇家長知中文百寶箱幾時有得做呢?
Best wish,

mid of October.

醒目開學勳章

But there is stilll not any sign to have the password on hand...

原帖由 bbsunny88 於 08-10-9 06:30 發表
mid of October.
Best wish,

醒目開學勳章

Dear Tatama123,

See PM.

原帖由 Tatama123 於 08-10-10 16:47 發表
Derdad,

請問St Jo 小一買邊間出版社for 英文, 中文及常識作練習好呢?
Best wish,

Hi,
1) 想請問下小一上課時間由幾點到幾點呀? 唔該 .
2) 又想請問下St. Jo K3 (如知道)上課時間由幾點到幾點呀? 謝謝。

回覆 # 的文章

Derdad,

可否也pm給我?
Thanks anyway!

原帖由 Derdad 於 08-10-13 23:13 發表
Dear Tatama123,

See PM.
‹ 上一主題|下一主題