用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部)2008/9小一家長請入黎報到!!! ...
樓主: Sara-mama
go

瑪利諾修院(小學部)2008/9小一家長請入黎報到!!! [複製鏈接]

請問有無人知'小X士'的小一預備班有無用?

請問有無人知'小X士'的小一預備班有無用?請問有無人讀過或讀緊一些Phonics班覺得好呢?謝謝。
:-P

hi,  可否email p1 的書單給我參考?Thanks!!
[email protected]

[ 本文章最後由 elok 於 08-7-22 22:57 編輯 ]

瑪利諾修院(小學部)2008/9小一家長請入黎報到!!!

今日返學校交堂費,我個女派到 1D班。你哋呢? 有冇同班?

我個女1B。多多指教!

Hi !
我囡囡是1E , 今年是否每班都減了學生 , 1E 好像只有 33人 ?
最多的只有 35人/班 ?
囡囡們是否已完成閱讀那七本暑假readers ? 中文的很深啊 !
曰後請多指教 .

我個女係1C,請多多指教。

Dear all,
My daughter is also 1E.
Please keep in touch!

Dear all,

Hi ! 我囡囡 1C 班

回覆 #1 YINGYINGMEOW 的文章

Sell : 2nd hand books - 95 % new

Wide Range Starters Blue Book 1 - $60
學好普通話 (一下) - $30

Pls pm if interested

Dear all,

My daughter is P.1E, keep contact  pls.
thx.

回覆 # 的文章

我囡都係1E 班, 多多指教, 暫時都識唔少1E班既同學仔BOR

My daughter is 1C also.

hi 好耐無上黎拉, 大家好!
我囡囡sara 係 1A 班, 請問有無朋友仔係同班呀??
今日見個女著住套新校服, 好感動, 個女已經成為小學生拉

原帖由 kittych0309 於 08-5-27 15:33 發表
Hi Sara-mama

唔知我係咪識你, 因為囡囡都係kv讀, 而我識一位sara都係k1向kv 之後轉左去sc...

我囡都好幸運入左.  大家多d交流了以後..

其他KV MAMI, 我囡係3F 班

...

hi Kitty
sorry 甘遲先復你, 因為我有斷時間唔係HK.
我記得你, 好開心你個女同sara 同一班, 有時間我地可以交流下

原帖由 Sara-mama 於 08-9-1 10:00 發表

hi Kitty
sorry 甘遲先復你, 因為我有斷時間唔係HK.
我記得你, 好開心你個女同sara 同一班, 有時間我地可以交流下

hello 各位,

我個女係 1 A chloe, 多多指教

Sara mama,

我黎報到啦, 我係 Chloe mama, 得閒多 d 係到交流下啦

原帖由 huiyin 於 08-9-3 01:00 發表

hello 各位,

我個女係 1 A chloe, 多多指教

Sara mama,

我黎報到啦, 我係 Chloe mama, 得閒多 d 係到交流下啦

chloe ma
今日放學sara 把聲沙曬, 我問佢點解會甘, 佢話今日老師帶左佢地去cover playground 度玩, 好開心woo.

開咗學三日,囡囡都算習慣,仲幾開心,同隔離同學已經幾friend。明天要帶中文書,可能有野學啦。

原帖由 Sara-mama 於 08-9-3 16:22 發表

chloe ma
今日放學sara 把聲沙曬, 我問佢點解會甘, 佢話今日老師帶左佢地去cover playground 度玩, 好開心woo.

sara ma,

why 我個女話冇去過 playground 玩, 你問下係幾時去既? 我個女妳小自動報料, 佢只係話去 hall 同選咗 行長班長, 過佢冇份做 wor,

你個女join 唔 join ballet?

gst 725,

nice to meet you ,我地班好似末叫帶書 wor

Hello parents,
Do you know if my girl with 25 pts has pretty good chance to get into MCS?
I don't know if I should apply for many private primary schools for the 2009 admission. Any advice?
Thanks a lot.

原帖由 huiyin 於 08-9-3 19:58 發表

sara ma,

why 我個女話冇去過 playground 玩, 你問下係幾時去既? 我個女妳小自動報料, 佢只係話去 hall 同選咗 行長班長, 過佢冇份做 wor,

你個女join 唔 join ballet?

gst 725,

nice to meet you ,我地班 ...

Hi

我囡囡係 1D 班, 請問有無朋友仔係同班呀??

請問妳囡囡有無報讀 R. Lee Ballet School?我就真係心大心細,因為囡囡已經跟一位老師學左兩年,而呢位老師亦都教得好好,所以我唔想佢轉老師呀!Have you heard of any comments? Advice please !!!
‹ 上一主題|下一主題