用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 報了播道書院小一07年度,有冇同伴呀?
樓主: anniecc28
go

報了播道書院小一07年度,有冇同伴呀? [複製鏈接]

Re: 報了播道書院小一07年度,有冇同伴呀?

hi 小天子, 你好!你的是boy or girl. 收到信再聯呀     

no ar,只是兩間.但如播道ok 都幾煩. 我唔知點決定.有冇意見比我呀? 知唔知confirm 直資是只交留位費or 一定不可再於9/25 入自行呢?   

anniecc28 ,
睇下大家時間會不會遇到。
你交表時有冇留意學生放學時的情況。
anniecc28 寫道:
喬媽媽,我係住將軍澳.你住哪兒?睇下收到信後你幾點in. :

Hi anniecc28,

I have one boy only.  Hope to receive the letter tonight.

See u tonite.

Little tin che

咁各位報左播道的BK家友, 你地仲會報邊間直資? 同埋統一派位會揀邊間學校?

因為我一心想個仔入播道, 如果唔得都唔知揀邊間, 想參考大家報的學校, 謝謝!

I just called to the school and they still insist not able to check the interview time for me.  They said , if still no letter today, call them by tomorrow afternoon. Interview will start early at 9am, each take 20-30 min.

hi all,

岩岩放學返黎收到信啦, 星期六10點幾.

真失禮, 我只係copy左成績表+2張cert交上去, 見妳地個個都話成個profilio, 都係打定輸數囉, 祝各位好運. ^_*

thanks for info

Since I've applied GT, Logo and Envagel....but Logo also have interview this SAT. I'm really worried if the 2 interview crash.............. :cry:

IRON,

By the way, when did you hand in your application.  And what is your exact time slot for interview ?

thanks

hi,喬媽媽. 我交表時他們正在上課.不過始終得一年級學生. 實在是冷清o的,間學校地方太大.真擔心迷途..no problem啦!最緊要是間學校好.

Hi Iron, 多謝你通知收到信呀!不要灰心. 其實我女女更煩.她很被動.我怕老師問佢唔答.希望今晚收到信.睇下幾點再話比大家聽

hi 小天子. iron收到了.應該你今日都會收到.     

IRON 不用擔心我之前都只係交成績表比學校, 我唸學校會看小朋友現場反應多一點.

之前考試內容有1-10 MANDARINE, 水果, COLOUR ... 等等叫仔仔女女溫下啦. 如果今次不成功記住立即寫信去學校叩門OR第二輪再試,唔好浪費機會.
另各位可以看看考生編號便知大約有幾多人投考.

現再告知各位女女中文是用普通話上堂的.

祝各位好運, 考試成功.   

anniecc28,
我交表之後識了一位都係交表的媽咪,大家等4點學生放學,見中一放學的學生,我們都覺得中一生不太純樸....

anniecc28 寫道:
hi,喬媽媽. 我交表時他們正在上課.不過始終得一年級學生. 實在是冷清o的,間學校地方太大.真擔心迷途..no problem啦!最緊要是間學校好.

hi,喬媽媽 oh!  I see.幾時再去呀?我都想去睇下小學及中學放學呀?

hi Mandy, 你既資料對大家都好有用. thank you 晒

無錯要加油!努力!         

anniecc28,
小學生我“個“日,就見唔到佢地放學,只見中一生。
你想幾時去?

Iron,

Don't worry!!  You are much better than those who copy the letter and portfolio from others.   

The school is tired and sick of reading those copy cat "standard" letter from those lazy parents.   The principle told me that once they found that the letter is a copy cat, the chance for the kid will be lower.

Hi, 我是新加入的. 我也替女兒報了播道, 只報一間, 落選便等大抽獎.  其實我最擔心的是播道內同時有中學學生, 若果班中學生唔純品, 帶壞班小學生, 那便後悔莫及.  各位父母有冇擔心? 又有冇現在就讀播道的家長可以分享一o下, o的中學生okay否? 謝!

PS: 我收到通知喇, 下午四點, 編號509 - 我想最少有600申請!
‹ 上一主題|下一主題