用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問(大角咀天主教小學)好唔好?
樓主: Asu
go

請問(大角咀天主教小學)好唔好? [複製鏈接]

Re: 請問(大角咀天主教小學)好唔好?

DEL

唔好意思, 我沒有相 !   不如你send 張讀書時既相來看, 睇下我地認唔認到.
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

LOOLOO

ok!Pls adv your e-mail address.

CHECK PM  
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

請問知唔知有無學生係住將軍澳? 因我想知會唔會好辛苦,我問過要6:30am上校車, 想知小朋友可否適應, 請比意見.

chaimum,
Sorry!將軍澳唔太清楚,但知好多學生都係來自四面八方,元朗,天水圍,荃灣,青衣,油塘,沙田......佢地咪一様咁早起身?

升上小一唔單止時間方面要適應,對學校環境、模式同老師都同様要一段時間至可以適應到,快者可能一兩個月就適應到,慢者可能要半個學期甚至小一完至ok。住得遠可能會辛苦少少,可以的話係呢個暑假開始習慣小朋友早

有冇人可以講我知(海帆道),呢間會唔會有好多功課,同埋學校會唔會俾好大壓力啲小朋友架?

kiukiu,
我阿仔今年三年級,雖然今年要考TSA,課程難免會緊迫

我十同意 Sandyaloha 的說法, 因我囡今年是一年級, 佢成績不是太好, 而數學科時常有不明的地方

吳主任同我講 佢試過跪在我囡身旁看住我囡 (因我囡很醒, 等成班同學完成習作後,老師講答案)

而各老師沒有因我囡成績差而放棄我囡, 反而安慰我,

DEL

LOOLOO

Pls check your e-mail.

sandyaloha,

好多謝你既意見,聽你所講我放心好多,希望有機會成為大天一份子,因我都覺得大天既老師真係好有愛心,再次多謝你解答

LOOLOO

收到你回覆,相中人就是我要搵的余老師,一萬個唔該晒      余老師F.1時係咪好索呢

別客氣....你千里尋學友....咁都比你搵到, 你好叻至真.

嘩....原來是F1的相, 真是清純!!!  我真係睇了好幾篇, 再搵埋friends一齊才認到咋~  旁邊那個是你嗎 ?  都唔錯噃!

LOOLOO

旁邊係我呀!我地張相似夢劇院嗎?

剛才余老師打黎比我,佢比我嚇親呀!佢好開心估唔到係我,我地已相約下星期出黎食飯.  

你講起又有d似噃~   你們相認番真是太好了~

IanIan 寫道:
LOOLOO

旁邊係我呀!我地張相似夢劇院嗎?

剛才余老師打黎比我,佢比我嚇親呀!佢好開心估唔到係我,我地已相約下星期出黎食飯.  

chaimum 寫道:
請問知唔知有無學生係住將軍澳? 因我想知會唔會好辛苦,我問過要6:30am上校車, 想知小朋友可否適應, 請比意見.

以我孩子的經驗告訴你, 我們在青衣0740上車, 每天0700起床, 但孩子晚上2130已很攰了, 2200前一定要瞓覺. 如你0630上車, 假設你要0600起床, 你想想你孩子要幾點睡? 因我要返工, 每晚只得3小時很不夠用. 當然每個孩子作息時間不同, 但他們上學+做功課溫習+網上功課的時間比大人返工的還要多.  大人有得選都唔會選太遠返工啦.  我不建議小學生返學太遠, 每朝用個幾鐘坐車孩子好辛苦架.  大天(海帆)是一所很好的學校, 我亦十分滿意.  但山長水遠來返學, 真的苦了孩子.  

chaimum,

我知有學生係住將軍澳, 因為佢係我阿仔同學既表哥, 舊年插班入黎讀既. 佢就話校車係早d, 不過小朋友讀咗一年都ok.
‹ 上一主題|下一主題