用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06約克"N1"同學會
樓主: bie.
go

06約克"N1"同學會 [複製鏈接]

Re: 06年約克York"N1"媽咪交流站

你哋係咪諗住坐校車架,統計叮吓D資料啊  

1)23/7-心妍-將軍澳中心-AM-搭校車  
2)22/12-DALE-沙田-AM-自行上學

懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

bie
佢地話要收大仔

小咪仔
係架,讀am班多數都辛苦啦 平時冇返學架,你個B係細仔喎.

霖媽 寫道:
bie
佢地話要收大仔

霖媽
所以心妍約克話唔收囉,等多幾個月啦!霖媽你同小咪仔都係住沙田喎

我個女是 07-07-2003 出生 約克收她. 她06會讀約克"N1".  但是我都不知大仔和細仔的分別.

HKKT
HKKT 寫道:
我個女是 07-07-2003 出生 約克收她. 她06會讀約克"N1".  但是我都不知大仔和細仔的分別.

hello,hkkt我哋講嘅係06年9月會返n1嘅小朋友,但約克06年1月己收03年1-3月出世嘅小朋友讀預備班啦,所以我哋想報都唔得 唯有等返適應班啦
你决定返約克末,你女係上/下午架

小咪仔 寫道:
你哋係咪諗住坐校車架,統計叮吓D資料啊  

1)23/7-心妍-將軍澳中心-AM-搭校車  
2)22/12-DALE-沙田-AM-自行上學

bie:

你錯0刺,哈哈.我個女女係大女至啱呀....我諗仲係全級最大個呀 .

因為我個女係22-12-03出世0架,其實佢e家巳經讀緊其他學校0既k1,0係佢e間學校佢就係細女....因為之前我見佢細,所以我就是但揾左一間比佢讀住先,等佢唔駛成日只係同工人敢悶.同埋等佢吸收多d野.敢因為佢係十二月出世,所以我就選一間心儀0既學校,等佢做大女容易吸收d,所以再比佢讀多一次k1.......都有著數0架,哈哈,起碼佢都識寫幾個字,唔駛做全班最笨0既一個   

不過佢個樣唔似0架,因為佢個樣好bb,又冇咩頭髮,得個90cm高,重都係得個二十七磅......我同佢出街,0個個都估佢得兩歲,人地仲讚佢講野叻...唉!其實四歲都0黎緊呀 :cry:

係喎,你女女幾高同幾多磅呀?

仲有呀,我本身申請上午班0架,但係我諗緊同唔同佢轉下午班,因為佢成十二點先瞓....係喎,你住敢遠,你有冇諗過轉下午呀?
懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

HKKT

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

HKKT 寫道:
我個女是 07-07-2003 出生 約克收她. 她06會讀約克"N1". 但是我都不知大仔和細仔的分別.
--------------------------------------------------------------------------------

hello,hkkt我哋講嘅係06年9月會返n1嘅小朋友,但約克06年1月己收03年1-3月出世嘅小朋友讀預備班啦,所以我哋想報都唔得  唯有等返適應班啦  
你决定返約克末,你女係上/下午架

死0拉,死啦,我好似入錯topic呀,因為我個女係讀06年八月開學k1呀.............你地係唔係講緊n1呀 :cry:

小咪仔:
約克n1等於k1你冇錯,你女到06年12月先足3歲,e家己讀其他學校k1,好叻啊 點解你會話4歲都嚟緊啊
我女同你女差唔多咁高咁重,實數我都唔知  
心妍都成點先瞓,但如果返學就早D啦!應該唔轉下午啦

bie.

唔好意思呀,我個女係22-12-02先啱呀,所以今年年尾未四歲law.哈哈!我都話係最大啦....大過你女女半年有多呀....

係呀,我今日收到york寄0黎0既信呀,約註冊日期呀,你收唔收到呀?

係喎,你要唔要返工0架

:

小咪仔
都唔係大好多啫,差幾日就03年出世啦!
小咪仔,你話約註冊日,係咪即係交$660留位費啊!如果係我11月24日已交咗啦!
我係全職媽咪嚟架,好悶啊

Hi bie,
You'll not be boring once your baby begin schooling.  
The school has quite a number of activities which requres parental inputs.  
Besides, very soon there will be daily homework!!
Prepare to be busy!!

Alanhoky
hello,I know
Alanhoky 寫道:
Hi bie,
You'll not be boring once your baby begin schooling.  
The school has quite a number of activities which requres parental inputs.  
Besides, very soon there will be daily homework!!
Prepare to be busy!!

dear bie.

唔係呀,留位費之前都巳交左,今次收封信係話註冊呀,仲要交埋校服,雜費同學費,仲要申請埋要唔要坐校車呀.

你就好啦,我都想好似你敢做全職媽咪呀......因為返工真係好辛苦,仲有呀,唔可以成日陪個女.......

小咪仔
明啦!真係搞笑, 我竟搞錯,剛剛睇到你說嘅嘢,我即刻去信箱取信,我收到信啦!多謝你的訊息.小咪仔,點解你囡囡打算自行返學啊!

各位媽咪,
你哋收到信末嫁,有冇諗住返適應班啊!我係全職媽咪,都唔知搭唔搭褓母車好,但如果自已凑返學放學,日日等佢3個鐘又覺得好無聊 都唔知點好 你哋呢?搭褓母車嗎?

唔好意思呀, 請問你地講梗的n1係咪等於出面其它學校所講的k1(即係要足2歲8個月先返得)呀   

藍鞋子
你梗係冇睇之前內容啦! 哈哈,講笑啫
係啊約克k1叫"N1"你係咪有小朋友返約克n10架.

請問約克"N1"毛巾盒連杯碟係咪一定要買0架,定係可以唔買自備呢
‹ 上一主題|下一主題