用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今天見完宣道功稚園啦!
樓主: 匿名
go

今天見完宣道功稚園啦! [複製鏈接]

Re: 今天見完宣道功稚園啦!

我囡囡21號才in喎!我都有d緊張!宣道收生緊唔緊架?問小朋友問題問得多唔多??
該用戶已被刪除

HI Cleo,
謝謝!我們在14/1早上已見完啦。
不知他們以甚麽收生。   

我女都己見完 ,但我忘記左幾時知結果 ?  

3月17日才會知結果!

babyanson0909 寫道:
hihi      各位請幫忙,心好急.本來小囡14號下午in,但因
          13號晚又痾又嘔又發燒,所以無in,但14號一早打
           電話打到下午5.00都打不到,是否宣幼電話壞了
           我已查過1083只有登記23373271,現在點算
                     有無人可幫我

to : babyanson0909

已05-Jan-2006 將 HK$22- 轉入你 A/C, , 另外, 請問何時寄出....? 我現在重未收到........呀 妳想怎樣, 何時才寄出, 比回一些訊息給我......

講起面試日就起火,首先他們不見了我的application form,叫我in 住先,那位老師拿起白兔問我女兒是甚麼,我個女話rabbit,他聽錯bird,我話個女講英語,他又不信,最後,他說如果收我個女的話,要我到健康院做三歲的智能測驗,我告訴他,現在已經沒有智能測驗,改成兒童發展監察,而當兒童在一歲半做完兒童發展監察,要到四歲才有,他不信,我告訴他我的兒子剛做完(他一歲半),張卡寫著四歲才做,我再問他我可不可以到私家醫生到做,他竟說:「你不用做了!」我想他一定不收我個女的,再者,我亦不會到哪兒讀書的!

吓...唔好嚇我喎,又會有個咁直接嘅老師ge?

eeee...........但我double check過健康院本手冊,真係叫我三歲返去做"綜合測驗"喎
該用戶已被刪除

咦!我冇問喎. 你地傾計多唔多呀?

I live in Tsuen Wan. Both of daughter and son can only have the test at the age of 4. 我地對話不多,因他連我的申請表也不見,my hubby有點不滿,因份表有齊我們所有個人資料。

chuntai

唔好意思, 我係路過的, 以我所知2003年12月31日前出生的小朋友係有”三歲做智能測驗”,之後出生的bb先係做兒童發展監察的.你囡囡現在考k1,應該係可以做智能測驗喎.因我細仔都係只可做兒童發展監察,

我囝囝現在是在宣幼讀緊K1的,我地去年in時都無問打針智能測驗咁.我所見的老師都好有愛心,有耐性的.如你有咁不愉快的經驗, 不如你試下同校長投訴一下. 

我已double check 過,我個女的針卡真的寫著4歲才做,我亦打過去問過,我都唔想有任何誤會,再者,不見我的申請表真的很不開心呢!
ChunYinMa 寫道:
chuntai

唔好意思, 我係路過的, 以我所知2003年12月31日前出生的小朋友係有”三歲做智能測驗”,之後出生的bb先係做兒童發展監察的.你囡囡現在考k1,應該係可以做智能測驗喎.因我細仔都係只可做兒童發展監察,

我囝囝現在是在宣幼讀緊K1的,我地去年in時都無問打針智能測驗咁.我所見的老師都好有愛心,有耐性的.如你有咁不愉快的經驗, 不如你試下同校長投訴一下. 
該用戶已被刪除

my friend's bb born on NOV 2003, same of me wo...........(3 years)智能測驗! 但佢
該用戶已被刪除

聽你o地講完,我就立刻打去健康院book智能測驗,佢比我book喎!不過我囡囡係03年1月出生的,唔知係咪咁,所以比book呢! 不過都好彩你o地提下咋!唔係我都唔知要做智能測驗添!~   

我囡囡今日先至去in咋!有冇小朋友都係今日見呀?今日重要幾凍添!

JadeCheung:                                                            今日真係好 請問你小朋友表現ok嗎,同埋問咗d乜呀唔該?    我囝囝同你囡囡差不多大,所以有興趣知道面試內容lor.thanks!!
‹ 上一主題|下一主題