用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中二追女同學
樓主: alen2870
go

中二追女同學 [複製鏈接]

一陣阻止,可能都會自殺。

https://hk.news.yahoo.com/林文龍爆愛女有男同學追求-223000438.html

Post返d勵志d既

rsx 發表於 21-8-5 10:38
https://hk.news.yahoo.com/林文龍爆愛女有男同學追求-223000438.html

Post返d勵志d既
可能無感覺,如果緣份到有感覺,可能又未必拒絕

阿女都有個讀男校的男仔Approach, 個男仔我覺得條件一流, 但阿女turn down咗。一日阿女開個萬年唔開的app一睇, 原來個男仔一年嚟都係咁發msg俾阿女, 講自己發生的事, 節日又會祝福, 2-3日就會有一個, 好生活化的, 但永遠都係單向....... 我睇到好touching, 但阿女好鐵地一個字都唔回人, 繼續唔開個app睇, 當唔知發生咩事~

gigayan 發表於 21-8-5 12:07
阿女都有個讀男校的男仔Approach, 個男仔我覺得條件一流, 但阿女turn down咗。一日阿女開個萬年唔開的app一 ...
好似劇情一樣感動人

阿女都有個讀男校的男仔Approach, 個男仔我覺得條件一流, 但阿女turn down咗。一日阿女開個萬年唔開的app一 ...
如果個男仔繼續落去,你女終有一日會被感動。

ysnmama 發表於 21-8-5 12:30
如果個男仔繼續落去,你女終有一日會被感動。
應該唔會, 都成年幾係咁, 佢一個字都唔回人, 我問佢點解? 佢話: 都唔會俾機會人, 做乜要俾希望人?

b3410 發表於 21-8-5 12:09
好似劇情一樣感動人
好純真, 好PUPPY LOVE

gigayan 發表於 21-8-5 12:41
應該唔會, 都成年幾係咁, 佢一個字都唔回人, 我問佢點解? 佢話: 都唔會俾機會人, 做乜要俾希望人?  ...

醒目!

好有理性的女仔!

嘩! 呢D位好多女仔把持唔住㗎喎

咁痴情
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gigayan 發表於 21-8-5 12:41
應該唔會, 都成年幾係咁, 佢一個字都唔回人, 我問佢點解? 佢話: 都唔會俾機會人, 做乜要俾希望人?  ...
仍然繼續默默守候,其實都唔係無機會,將來的事話唔埋。不個你女忠於自己好啱,好過唔鍾意,又當人家係兵。

gracelam 發表於 21-8-5 13:01
嘩! 呢D位好多女仔把持唔住㗎喎  

咁痴情

如果係我,我都會把持唔住

gigayan 發表於 21-8-5 21:47
如果係我,我都會把持唔住

WhatsApp?請問你怎樣可以看完所有message ,而阿囡/對方可以唔開個app/唔知個msg 已經被開過看過?

piyohk 發表於 21-8-6 10:32
WhatsApp?請問你怎樣可以看完所有message ,而阿囡/對方可以唔開個app/唔知個msg 已經被開過看過?
...
whatsapp都可以唔Show 藍剔喎.......
不過唔係whatsapp

這種單向message 可能係騙子。之前在娛樂圈,有位渣男就係用呢招,同一套message 同時send 俾多位女朋友。個個以為淨係同佢講。呢招用嚟一腳踏幾船。

AgapePa 發表於 21-8-28 17:19
這種單向message 可能係騙子。之前在娛樂圈,有位渣男就係用呢招,同一套message 同時send 俾多位女朋友。 ...
最近娛樂圈真係令人大開眼界

AgapePa 發表於 21-8-28 17:19
這種單向message 可能係騙子。之前在娛樂圈,有位渣男就係用呢招,同一套message 同時send 俾多位女朋友。 ...
渣男send咗幾日message都無reply應該都next, 年幾兩年都唔停咁send莫非想放長線, 釣大魚

gigayan 發表於 21-8-30 11:30
渣男send咗幾日message都無reply應該都next, 年幾兩年都唔停咁send莫非想放長線, 釣大魚  ...

男仔中幾? 咁長情都好難得

gracelam 發表於 21-7-11 14:49
男校都會追女仔,最近我女俾個讀男校嘅approach
阿媽好HAPPY咁喎! 笑晒

alen2870 發表於 21-7-10 22:50
想問下阿仔中二追女同學,唔好好溫書,掛住上網WhatsApp傾咭,成績退步咗,點搞?有冇過來人可以俾哋建議
...
中二仲好早遮,成績好小事。
早啲學識點處理分手同拍拖之類既野,再遲啲學業壓力再大啲既時候 (i.e. 大個啲既時候) 就識處理。
尤其是高中階段,好多都拍拖,但係家長就算知道都阻止唔到;一黎佢大個,二黎唔通你囚禁佢係屋企咩...

學業方面,培養下佢對成績既重要性既認知,好過阻止佢拍拖去谷學業。

親眼見住同學中三拍拖,拖左4年,end up讀medic;證明拍拖唔一定直接導致成績差

最後一提,好多人後悔中學冇拍拖

呢啲野要黎既時候,你想阻都阻止唔到;呢啲野唔黎既時候,你幾想拍拖都冇得拍
‹ 上一主題|下一主題