用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 各位,自行只報一間女女鍾情的,放棄一間自己夢寐以求既.. ...
樓主: annielui
go

各位,自行只報一間女女鍾情的,放棄一間自己夢寐以求既....   [複製鏈接]

回覆 tung0409 的帖子

係....A機會一定大B好多, 但都不是有絕對信心呢.....只怕自行只放A而落空....去到大抽獎結果可以好驚嚇

回覆 mcl203 的帖子

.....好多朋友都係咁講.....難度咁高都中.....即係天意啦! .....但我仲未唸通....

回覆 mannewliv 的帖子

多謝妳意見....我其實決定咗自一, 乙一放A....但又唸自二放B會唔會安全D呢

回覆 elbar 的帖子

心水好清.......

annielui 發表於 18-12-10 12:28

.....好多朋友都係咁講.....難度咁高都中.....即係天意啦! .....但我仲未唸通....

唔放B,肯定無機會。放左B,可能都係無機會。反正機會不大,我會揀間放上頂既中學,好過晒左個位,除非,中左6合彩都唔會去收錢另計~~~

中左6合彩收左錢,都可以拎番出黎~~

除左有直屬中學保底,1仔係近乎乙1入梗~~~

意思即係最多咪叩門? 但叩門信心不太呢~
放上頂既意思係...B1a? 但女女唔識貨呢~

annielui 發表於 18-12-10 12:36

意思即係最多咪叩門? 但叩門信心不太呢~

若果1C成績,我估1A校係放左上頂啦,試左未必得,A唔收B又話你得,我直覺一試無妨~~~

家長日老師說呈一二是B1a成績.....叩門有機會嗎? 我成日唸如果要收自行都收咗妳啦, 叩門仲有機會嗎?

annielui 發表於 18-12-10 12:08
回覆 王家爸爸 的帖子

B係我自己夢寐以求呢...
明白,但係讀既係小朋友,所以我諗都係小朋友決定。

annielui 發表於 18-12-10 12:43

家長日老師說呈一二是B1a成績.....叩門有機會嗎? 我成日唸如果要收自行都收咗妳啦, 叩 ...

好難有答案噃,若真係楂住1A中學去叩1C中學,仲要自1已㨂,係好有誠意既表現。況且,1A中學學風和支援應較1C中學更好~~~

mcl203 發表於 18-12-10 12:50
好難有答案噃,若真係楂住1A中學去叩1C中學,仲要自1已㨂,係好有誠意既表現。況且,1A中學學風和支援應較 ...

妳個區間A中學, 其實係咪真係有B1C水平?

妳個區有唔少未達B1水平既英中....... 唔通又係馬記?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 王家爸爸 的帖子

Thanks.....我都係咁唸.....但係又擔心

我都覺得我女好有誠意 :)...但怕到時好多人有誠意呢 :)

回覆 hkpapa852 的帖子

係...我都唔知究竟佢係b1c or b2a.....都無數據...不過好多今年好多小學升中講座仍把它留在b1, 反而把某些b1降咗.....不過無論佢b1c or b2a...都無計.....鬼叫個女咁鐘意......不過好彩佢校風都唔錯

annielui 發表於 18-12-10 11:26
各位,如果女女好鍾情一間A中學(到達中毒程度),你地會唔會自二放棄填一間自己夢寐以求既B中學, 而自行只報A ...

我會自行1放B, 自行2放A, 等天揀!

不過要之前傾掂數, 女女心甘情願咁填, 否則入到B校都會hea 讀。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

annielui 發表於 18-12-10 13:05

係...我都唔知究竟佢係b1c or b2a.....都無數據...不過好多今年好多小學升中講座仍 ...

點都好, 叫阿女點都要俾多一間出嚟

佢心儀A校, 就算成績好, 唔代表A校一定收妳. 都要諗定萬一A校唔收, 咁點先?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 gracelam 的帖子

Thanks,,,,但妳點解會咁放呢? 咁妳大抽獎乙一會放返A嗎? 我會同女傾的.....勉強真係無幸福

點都比間出嚟...hahaaaaa...
即係你唔同意自行只放一間是嗎?

回覆樓主:

Deleted

回覆 love-baby 的帖子

明白, 多謝妳既意見!!!!
‹ 上一主題|下一主題