用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣官立 vs 聖公會何澤芸 (長亨)
樓主: sinityleee
go

荃灣官立 vs 聖公會何澤芸 (長亨) [複製鏈接]

引用:係呀,原本都係選荃官,但睇左好多用家意見

原帖由 sinityleee 於 16-07-05 發表
係呀,原本都係選荃官,但睇左好多用家意見,亨澤的校風及升中的成績,令考慮多了

...
亨澤有荃官同何文田中學作聯繫中學? 咁青衣邨何澤芸係咪都係㗎? 知唔知今年派成點?

回覆 sinityleee 的帖子

你問我,我鐘意享澤,葵青英中比較多呀!你有無校車到享澤架?享澤校長以前教英文,聽說英文教學幾好(津校計)。之前有個英文老師(佢仔讀享澤)有好多分享 ,你可以睇下!

回覆:晴晴小B 的帖子

想問亨澤3x%
英中比率邊度睇到,只見校網有首三志願比率97%

回覆:Bobo1210 的帖子

在荃灣有校車到學校,都算方便

引用:係呀,原本都係選荃官,但睇左好多用家意見

係呀,原本都係選荃官,但睇左好多用家意見,亨澤的校風及升中的成績,令考慮多了

...
我估你第一張係荃官的,我誤會了係亨澤,有聯繫的應是荃官小跟荃官中。但兩間的入band 1 英中的比率如何? 看首3個志願的%好似無乜意思。因第2,3志願可能已是band2學校了。

回覆 kaka12 的帖子

同意呀, 不過聖公會何澤芸 升英中的比率都冇公布.....

回覆:荃灣官立 vs 聖公會何澤芸 (長亨)

啱啱fd分享澤亨小一書, 好鬼深! 半個學期成兩千蚊!

引用:回覆+kaka12+的帖子 同意呀,+不過聖公會何

同意呀, 不過聖公會何澤芸 升英中的比率都冇公布.....
青衣區幾間所謂一線小學只有青衣主恩每年詳細公佈升中派位,其他幾間水份好高,學校幾有愛心都好家長們最關心都係自己小朋友可以讀到乜野中學

引用:Quote:原帖由+sinityleee+於+16-07-05+發表

原帖由 kctsang 於 16-07-06 發表
青衣區幾間所謂一線小學只有青衣主恩每年詳細公佈升中派位,其他幾間水份好高,學校幾有愛心都好家長們最關 ...
但亨澤家長或非兩校家長又會說亨澤老師的愛心及成績 好過主恩,可能兩校處於同一屋邨?所以常拿來作比較?至於愛心,我看法是小孩已不是幼稚園生了,而且愛心真的好個人睇法,所以不會看得太重。

另外,我見主恩詳列多年派位成績,保良局世德也有。就連同是何澤芸的青衣邨那間也有公開。其實亨澤家長可建議校長公開多些嗎?我從亨澤家長回覆,其實這學校也是有熱誠的。知唔知有無open day ? 青衣邨那間好像在9月有。

睇返前帖無人講話享澤成績好過主恩wor!  主恩應該係青衣區派位最好的小學! 但呢間係一線大熱門學校(好多人棟) ,抽都要講運氣呀!  享澤相對易d!

引用:+本帖最後由+Bobo1210+於+16-7-6+15:16+編

原帖由 Bobo1210 於 16-07-06 發表

謝謝! 呢個抽獎遊戲出年到我有份玩了,要多做“功課”。

‹ 上一主題|下一主題