用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中—選校
樓主: SHERMEN
go

中—選校 [複製鏈接]

Eat_Sleep_Play 發表於 16-3-29 16:44
請教邊間中學like唱大戲?
咪就係無先俾人潤囉, 你係咪要潤多我一次先。

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 16-3-29 16:46
原來你學校又係咁, 我哋又係呀, 再握多次手先

我哋仲要年年兩三成人去咗直資 (可能多公務員),  ...
係由唔靠直資升中派位都唔錯, 變到多左人讀直資..................

以前會講有幾多 % 入英文為主中學, 今年剩講頭三志願 %, 咩料? 心照喇!

有一技之長都要佢肯繼續努力先得, 去到 DSE 時真係要考慮輕重, 不過唔到我再左右到佢點諗.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

little_yolky 發表於 16-3-29 16:47
咪就係無先俾人潤囉, 你係咪要潤多我一次先。
Sorry Sorry,我真係以為你囡囡係學唱大戲所以先有此請教,因為我真係有同學唱大戲,想搵番有粵劇嘅中學,才有此一問,唔好意思

little_yolky  叫你同學夠13歲去考八和青年團啦。  發表於 16-3-29 17:13
little_yolky  囡囡真係唱大戲,仲唱得唔錯添,不過對升中無幫助之嘛。  發表於 16-3-29 17:13

醒目開學勳章 王國長老

Yanamami 發表於 16-3-29 16:47
早去無坏~
我大女F2起就去大学open day, 有時唔同Faculty既talk会撞時间,所以早去,今年听唔到仲有明年~听 ...
我個位有幸升到大學段估佢都係會揀返讀運動, 當然幾年後既事無人知.

其實不停提佢四主科一定要合格, 仲要加埋 P.E.Theory 都唔可以炒, 下學期見佢開始發力追分, 依家要等 uniform test 派成績先知用岩力定用錯力.

之前聽過係用總成績排選科次序, 夾到時間返學校既我真係想去.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

little_yolky  叫你同學夠13歲去考八和青年團啦。

其實有無一D中學嘅課外活動有粵劇?

醒目開學勳章 王國長老

Eat_Sleep_Play 發表於 16-3-29 17:45
little_yolky  叫你同學夠13歲去考八和青年團啦。
有, 體藝

miriam 發表於 16-3-29 18:41
有, 體藝
可惜同學唔係band 1

引用:little_yolky++叫你同學夠13歲去考八和青年

原帖由 Eat_Sleep_Play 於 16-03-29 發表
囝囝學校有,好似在八和會館上堂,可能總理夫人喜歡唱,同學都要上台。

MariaTsui 發表於 16-3-29 20:35
囝囝學校有,好似在八和會館上堂,可能總理夫人喜歡唱,同學都要上台。
  ...
可透露囝囝讀那間學校嗎?如不方便可私訊

引用:Quote:原帖由+Eat_Sleep_Play+於+16-03-29+

原帖由 MariaTsui 於 16-03-29 發表

...
吓?邊間呀?我阿女唱得好掂喔,邊個辦學團體呀?D阿婆話佢好有梅雪詩feel架

引用:little_yolky++叫你同學夠13歲去考八和青年

原帖由 Eat_Sleep_Play 於 16-03-29 發表
課外活動一大班人,學唔到嘢的。我學校都有,但阿女聽到搖晒頭,話佢哋唔係唱緊粵曲,係唱緊兒歌。

我女咁細個,都學緊一星期個半鐘1:2(連阿妹),另加大班基本功兩個鐘。比賽時仲要加操同操鑼鼓(現場音樂)。課外活動好難跟上的。

little_yolky 發表於 16-3-29 23:00
課外活動一大班人,學唔到嘢的。我學校都有,但阿女聽到搖晒頭,話佢哋唔係唱緊粵曲,係唱緊兒歌。

我女咁 ...
我個同學仔都係出面跟私人學,唱得唔錯,校際攞過冠軍架,可惜成績麻麻地,否則都考慮體藝

引用:Quote:原帖由+MariaTsui+於+16-03-29+發表

原帖由 little_yolky 於 16-03-29 發表
吓?邊間呀?我阿女唱得好掂喔,邊個辦學團體呀?D阿婆話佢好有梅雪詩feel架

...
保良局的中學,通常向中一推介

‹ 上一主題|下一主題