用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 面試班有用嗎?
樓主: my_lau_wong
go

面試班有用嗎? [複製鏈接]

My kid also joined 藝x for few months before joining 小x元,
the x studio is worse than the latter one. x studio does not offer briefing session after each lesson, u need to ask their tutor proactively. 問一句,答一句,衰過小x元。
小x元有briefing session, 但也有缺點,就係太過大班

個人認為6個小孩一班已是最多可接受,再多根本好難控制,而每個小孩可給予時間發揮會少好多,要知道這些班其實很重參與,太多人會失去意義兼浪費時間。

引用:My+kid+also+joined+藝x+for+few+months+be

原帖由 cchappyforever 於 16-02-16 發表
My kid also joined 藝x for few months before joining 小x元,
the x studio is worse than the latter o ...
噢.... 我都join 了呢間啊
暫時未知成效,淨係覺得reception 既staff 態度好差,問幾個問題都黑面無笑容,一話再join 其他課程啫,360轉晒

reception 既staff 態度好差, 一話再join 其他課程啫,360轉晒 ===> agree

我唔可以話冇用. 我個仔有 CKY, TSL, SFA & YW offer. 但要 make sure 間centre 好有心做 同埋家長唔可以懶. 最初唔識搵去咗 Leo Sir 度上. 成班90後老師冇經驗好似玩咁. 最後先知道所有老師都只係做補習出身. 冇幼兒及小學教育經驗. 最後我去咗我個仔同學嗰間讀咗6個月.  

hppa  smart boy  發表於 16-4-15 17:19
adrio  Every centre only works if parent did some participate.  If only pay the fee,save it for other use.  發表於 16-4-8 13:08

回覆 adaandava 的帖子

我都想知最後轉左邊間面試班,可否PM我,謝謝分享

jenn0418 發表於 16-2-17 12:57
我唔可以話冇用. 我個仔有 CKY, TSL, SFA & YW offer. 但要 make sure 間centre 好有心做 同埋家長唔可以懶 ...
認同。搵間有實戰既導師同纸上談兵係兩回事,導師夠細心指出問題所在及有建議先至有料。

請問可以話我知係邊間嗎 ?

I know a fren get into DGJS and St Paul Co-ed and both of them did take interview class.  However, other than interview class they did a lot to put their girl/ son up to the level required by school.  I think interview class may help a bit but not the whole thing.  Parents need to do a lot at their back to support than just going to interview class alone.

我都想知最後轉左邊間面試班,我細囡現K1都想睇定,可否PM我,謝謝分享

my_lau_wong 發表於 16-1-23 20:56
有無媽媽曾經報讀而又有心儀小學收左?
九龍塘間藝x 有朋友介紹話好,有無人識?

...

話無用, 仍然咁多人去

因為俾左錢安心D, 好似維他命咁..

回覆:面試班有用嗎?

請問苗x長面試班好唔好?

回覆:my_lau_wong 的帖子

樓主最後有冇去到呢間九龍塘藝X呀?覺得怎樣?現在到我想幫小朋友報喇,謝謝你的意見~ (我想報的時段個老師叫Ms Yip)

引用:大囡果陣讀過三個月,覺得麻麻地,因為每堂

原帖由 adaandava 於 16-02-03 發表
大囡果陣讀過三個月,覺得麻麻地,因為每堂老師都係講得兩三句上堂表現,冇乜重點教到我點去執小朋友既弱點 ...
我都想知你囡囡最後轉左邊間呀!可唔可以pm給我呀?

引用:大囡果陣讀過三個月,覺得麻麻地,因為每堂

原帖由 adaandava 於 16-02-03 發表
大囡果陣讀過三個月,覺得麻麻地,因為每堂老師都係講得兩三句上堂表現,冇乜重點教到我點去執小朋友既弱點 ...
請問邊間,好想了解下,pm我可以嗎🙇🏻🙇🏻🙇🏻

adaandava 發表於 16-2-3 00:33
可否給我那個老師的資料嗎?謝謝!

回覆:面試班有用嗎?

引用:+本帖最後由+adrio+於+16-4-8+13:41+編輯+\

回覆:LITTLEGIRLSNOW 的帖子

我都想問這間ok 嗎?

‹ 上一主題|下一主題