用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村( am) 同培道(pm)
樓主: waitingB
go

又一村( am) 同培道(pm) [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+cameo+於+15-12-30+發表好多

原帖由 JUNE408 於 15-12-30 發表
Omg
情況亦有時見⋯⋯又要揀happy kg,但又想知考直私情況,用家覆嘅亦有趣,覆有人考到a直小、b私小、叩c一線津小,跟住樓主就放心曬咁⋯但成級咁多人,「有人」係指3個定30個?定30%?

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:Quote:原帖由+JUNE408+於+15-12-30+發表Omg

原帖由 cameo 於 15-12-30 發表
情況亦有時見⋯⋯又要揀happy kg,但又想知考直私情況,用家覆嘅亦有趣,覆有人考到a直小、b私小、叩c一線 ...
我見到呢d reply 其實入培幼一定係入培小先take呢個offer !! 入又一村一定等大抽獎,入Kv , SC就考私直 !!

引用:依家只會遇強愈強,+讀私幼的話家長都會出外

原帖由 airisu 於 15-12-30 發表
依家只會遇強愈強, 讀私幼的話家長都會出外裝備小朋友!
家長如果對學術有要求就唔好留戀學校環境大, Happy  ...
針冇2頭利!又要重學術、又要重德育、又要happy、又要老師有愛心、又要升小有保障⋯⋯⋯⋯
當搵到有個回覆可自欺欺人時,就放心曬?

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:Quote:原帖由+cameo+於+15-12-30+發表情況

我見到呢d reply  其實入培幼一定係入培小先take呢個offer !! 入又一村一定等大抽獎,入Kv , SC就 ...
就算呢刻唔肯定take培小,起碼揸住個保障再去慢慢諗囉!反正樓主比較緊嘅另一間都係happy kg!

回覆:又一村( am) 同培道(pm)

CAMEO分析得好中肯!

引用:Quote:原帖由+anpanman_baby+於+15-12-30+

唔覺
Agree

回覆:又一村( am) 同培道(pm)

當然選培幼,保証直昇小一又可以大抽獎,反正另一間同样Happy school

回覆 milkmilkhan 的帖子

真的未聽過又一村競爭力強!這是一間happy school, 家長好relax的,大部份等大抽獎!我見佢地d家長每個週末去玩,好多都冇帶小朋友去額外學嘢⋯⋯K1好似未寫過字,K2寫'大'字!

cameo 發表於 15-12-30 17:57
針冇2頭利!又要重學術、又要重德育、又要happy、又要老師有愛心、又要升小有保障⋯⋯⋯⋯
當搵到有個回覆 ...
我一向都知道針冇2頭利, 好清楚自己想要D咩

Park88 發表於 15-12-31 16:13
回覆 milkmilkhan 的帖子

真的未聽過又一村競爭力強!這是一間happy school, 家長好relax的,大部份等大抽 ...
所以咪話如果重學術, 要考直資, 私校又一村未必係家長杯茶囉~ 不過去玩唔代表學唔到野, 只不過唔係學術~ K2寫好多字, "大"字係其中一個

引用:Quote:cameo+發表於+15-12-30+17:57+針冇2

原帖由 airisu 於 16-01-08 發表
我一向都知道針冇2頭利, 好清楚自己想要D咩
可能我表達得唔好。本來想引用你嘅回覆去表達同一意思!不是否定你嘅觀點!

cameo 發表於 16-1-8 12:11
可能我表達得唔好。本來想引用你嘅回覆去表達同一意思!不是否定你嘅觀點!

...
放心, 我都係想表達自己好清楚自己想點

回覆:waitingB 的帖子

我情況同你一樣,我會揀培道,因為我想小學有個保障,而且有同事囡囡在培幼讀,評價好正面。我都已寫信希望可以轉上午班。

‹ 上一主題|下一主題