用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無方法鼓勵到BB INTERVIEW開金口?
樓主: MSWONG1001
go

有無方法鼓勵到BB INTERVIEW開金口? [複製鏈接]

回覆:有無方法鼓勵到BB INTERVIEW開金口

如果佢肯開金囗果間應該係佢好鐘意

回覆:有無方法鼓勵到BB INTERVIEW開金口?

我既小朋友自從去過一次group interview, 見其他小朋友肯講既之後,佢就肯講啦

引用:如果佢肯開金囗果間應該係佢好鐘意 +

原帖由 DIKE 於 15-11-11 發表
如果佢肯開金囗果間應該係佢好鐘意
Agree, 佢鐘意個老師同地方自然開金口

回覆:有無方法鼓勵到BB INTERVIEW開金口

我都好煩惱。 面試咗一間,唔講嘢,但一出到課室就即刻同我講呢個係乜老師(同校n班冇直升),又答返剛才老師問的問題。 我冇佢符

悠悠110409 發表於 15-11-9 11:31
回覆 MSWONG1001 的帖子
----

悠悠110409 發表於 15-11-9 11:31
回覆 MSWONG1001 的帖子
----

早少少去到, 如果出面有PLAYGROUND 就出去玩一輪等佢WARM UP 和令佢HIGH D, 咁佢答問題會踴躍D~~

另外要令佢保持心情靚靚, 就算佢個日有D野做得唔啱我唔會話佢, 因為令佢唔開心OR發脾氣的話, 你之後想佢答問題都好難....

我記得我仔in k1時又係唔出聲,我見到老師旁放左汽球,我相信係送比小朋友的,所以我係我仔耳邊講:你答老師問題老師會有禮物,除左我仔即開金口外,仲引左老師笑。

此外,老師見我仔唔開口,就用其他方法想知我仔理解力,令我覺得老師好有耐性。所以亦比機會我睇到間學校老師的教學態度。
‹ 上一主題|下一主題