用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 邊間名幼会收父母背景好但小朋友表現被動? ...
樓主: MSWONG1001
go

邊間名幼会收父母背景好但小朋友表現被動? [複製鏈接]

間間都係架啦,朝中有人在堂好辦事… 其實問黎多餘… 至於大學畢業碩士畢業甚至醫生律師等專業人士啦喎,一街都係啦,無咩著數,除非你好出名囉… 你幾時見過劉華呀賭王呀之類既名人會諗邊間收唔收我個女,當然係諗我D女報呢間好定呢間好呢咁架啦… 至於你要講到俾錢買學位,車,要講到咁,你捐十億八億去哈佛牛津,唔洗讀都可以頒個博士俾你添… 邊有得咁講架呢…

總之為人父母既,盡人事,聽天命… 隨緣啦… 總有人得,有人唔得,塞翁失馬,焉知非福…

引用:間間都係架啦,朝中有人在堂好辦事…+其實

原帖由 yucoyi 於 15-11-03 發表
間間都係架啦,朝中有人在堂好辦事… 其實問黎多餘… 至於大學畢業碩士畢業甚至醫生律師等專業人士啦喎,一 ...
真係間間都係,就算外國d 名校你有捐獻,都會俾個位你,當然都會象徵式考下你,我見唔少有錢嘅都會做到

引用:Quote:原帖由+MSWONG1001+於+15-11-03+發表

原帖由 ensy 於 15-11-03 發表
我小朋友都極怕醜,interview可以完全唔做唔答,不過有經驗嘅老師會識睇,報多幾間新校做backup就無問題。 ...
我仔都係
interview可以完全唔做唔答
好難向陌生人開金口
我都擔心

回覆:邊間名幼会收父母背景好但小朋友表現被動?

寶山 可以同d名人後代做同學

回覆:WingWingBee 的帖子

試下多多

其實乜都唔講都可以考到Offer既,唔使擔心。

回覆:大埔之友 的帖子

Are you sure??? 被動小朋友?

‹ 上一主題|下一主題