用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇12年出生報讀16/17既招招手
樓主: AA1209
go

有冇12年出生報讀16/17既招招手 [複製鏈接]

我女都係12月B, 會報16/17 K1 ar...宜家N 班, 九月剛開學

引用:回覆+yobbyo+的帖子 都係架有d學校中意大b

原帖由 AA1209 於 15-09-07 發表
回覆 yobbyo 的帖子

都係架有d學校中意大b,不過都好似係一dd學校,唔知大b會唔會考深d呢?你小朋友依家識 ...
末讀過書,龍校或名幼很少收,你應讀住K班再考,因學校有得揀會㨂自理能力的小朋友或已經習慣上學小朋友,完全未返過學,學校很少冒險收,因大部小朋友N己上學又識基本規矩,就算超大B也容易比下去,我女名幼K1班中,全部有讀N就算是細B,龍校競爭更大,所以就算村校或下午班都要讀住先再考

回覆 MELODY430 的帖子

都係既,不過我放棄左退埋學劵啦

12年12月底龍B
今年9月K1
今年再考K1做大B

引用:12年12月底龍B今年9月K1今年再考K1做大B

原帖由 south_north 於 15-09-11 發表
12年12月底龍B
今年9月K1
今年再考K1做大B
會試邊間?

引用:Quote:原帖由+south_north+於+15-09-11+發

原帖由 Cheesepop 於 15-09-11 發表
會試邊間?
我試多數香港區及九龍民生,陪幼,你呢?

引用:Quote:原帖由+Cheesepop+於+15-09-11+發表

原帖由 south_north 於 15-09-11 發表
我試多數香港區及九龍民生,陪幼,你呢?
同妳一樣,不過唔試民生

12年11月中B女!
而家讀N班!
今年再戰龍校!

引用:回覆+yobbyo+的帖子 都係架有d學校中意大b

原帖由 AA1209 於 15-09-07 發表

都係架有d學校中意大b,不過都好似係一dd學校,唔知大b會唔會考深d呢?你小朋友依家識 ...
同你一樣,abc顏色,唔太識,因為覺得唔需要特別逼佢,遲早都識,但都有講,不過佢冇上心記,但生活野佢就特別記得,動物果d佢就有興趣,我係ftm呀,湊2個,你呢

同你唸法一致,你好勁啊!湊兩個,我一個都暈暈地超累,我都係FTM ar

回覆:有冇12年出生報讀16/17既招招手

囡囡12年12月,而家返緊PN,打算只報kcs, spk, skh. 其實我都唔知有冇需要咁做,本身囡囡果間已經可以原校直升k1-3。

回覆:有冇12年出生報讀16/17既招招手

我想問,如果唔考龍校,係咪寧願佢繼續俾佢原校升仲好?

引用:回覆+yobbyo+的帖子 同你唸法一致,你好勁

原帖由 AA1209 於 15-09-13 發表

同你唸法一致,你好勁啊!湊兩個,我一個都暈暈地超累,我都係FTM ar ...
Hei,有幾勁丫,辛苦到乜咁,去廁所都唔得閒呀大果個又成日扭,脾氣又臭,講野又唔叻,表達唔到成日發脾氣,比佢1個都激死我

引用:囡囡12年12月,而家返緊PN,打算只報kcs,+s

原帖由 lamlam0710 於 15-09-13 發表
囡囡12年12月,而家返緊PN,打算只報kcs, spk, skh. 其實我都唔知有冇需要咁做,本身囡囡果間已經可以原校 ...
其實我覺得都係為升小學而預備

引用:我想問,如果唔考龍校,係咪寧願佢繼續俾佢

原帖由 kenyuenkc 於 15-09-13 發表
我想問,如果唔考龍校,係咪寧願佢繼續俾佢原校升仲好?
如果考唔到先讀返原校

小朋友差唔多都係甘,真係少d耐性都爆血管!我果個都成日扭計,表達有時我地誤會左第二樣,就好急性發脾氣扭計,或者做唔到d野就谷發脾氣,引我地注意!真係激死

引用:回覆+yobbyo+的帖子 小朋友差唔多都係甘,

原帖由 AA1209 於 15-09-14 發表

小朋友差唔多都係甘,真係少d耐性都爆血管!我果個都成日扭計,表達有時我地 ...
係呀,好似講句野都得罪佢咁,即刻發脾氣比你睇,宜家仲搞笑,有佢控制我就冇得我講野惡死到佢,咁你平時湊佢有咩做?有冇同佢學下野呀?

回覆:lamlam0710 的帖子

12年報唔到kcs, 要13年

引用:囡囡12年12月,而家返緊PN,打算只報kcs,+s

原帖由 lamlam0710 於 15-09-13 發表
囡囡12年12月,而家返緊PN,打算只報kcs, spk, skh. 其實我都唔知有冇需要咁做,本身囡囡果間已經可以原校 ...

引用:Quote:原帖由+lamlam0710+於+15-09-13+發表

原帖由 gouf0083 於 15-09-15 發表
打左去 kcs 問,12年12月可以 apply.

‹ 上一主題|下一主題