用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 在‘’升中派位‘’留下的腳毛,讓女兒將來為人母親時翻 ...
樓主: YmOra
go

在‘’升中派位‘’留下的腳毛,讓女兒將來為人母親時翻看. [複製鏈接]

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+www+於+15-5-19+12:28+編輯+\

原帖由 www 於 15-05-19 發表
兩個意思差好遠喎

www 發表於 15-5-19 12:24
我和女兒一直看到的是「月寺」,覺得很欣賞和;

後來有朋友說覺得很,原來她看到的竟然 ...

你好攪笑,轉數好快.

回覆 YmOra 的帖子

仲可以係報信

報價!哈哈哈!

回覆:kin818kin 的帖子

我只係講我係加拿大多倫多嘅經驗
因為偉大嘅省長係女同性戀者,提倡設立性别模糊辦公室,中,小學生要學習同性戀教育

唔好以為外國學生讀書輕鬆,報纸賣有2x % 高中生有抑鬱

加拿大係多大學,但易入難出,被踢出校想再讀返大學會無人收

就算畢到業,都好難搵野做,青年人失業率係2x %, 因為加拿大係無退休年龄,好難搵野做嘅定義係大學生搵份侍應都難

重有種族歧視,係加拿大都好D, 因為多元種族,英國同澳洲歧視好嚴重

Yanamami  澳洲ok喎~  發表於 15-5-19 19:16
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

回覆:beaclem 的帖子

最後想講一句,香港人,身在福中不知福

還使我的心靈得到舒暢。

醒目開學勳章

引用:Quote:www+發表於+15-5-19+12:24+我和女兒

原帖由 YmOra 於 15-05-19 發表
你好攪笑,轉數好快.
咁可以開估未?

YmOra  唔打算分享,保留少少私隱.   發表於 15-5-19 22:20

回覆:beaclem 的帖子

但又有兩個朋友同我講話澳洲人歧視,其實去旅遊係唔會好覺,但住耐咗就會感受到,你唔係當地人,或當地出世
移民,要花好多氣力去溶入當地社會,澳洲會比較好,佢地嘅人民較進取,但加拿大人會比較hea, 因為資源多,人少,無需太大動力進步,而香港因為人多,競爭大,但相對亦因為人多,各樣東西都要有人做,亦會有較多工做。

可能我太老至過去加拿大,我真係適應唔到,亦唔想適應,亦一定唔會移民,當你住過,你就明乜叫離鄉别井,真係唔好受,我亦好慶幸有機會只係去住三年,而唔係去移民,去完至發覺,香港係最好

還使我的心靈得到舒暢。

引用:EK人氣男神話:打好手上果套牌!派到乜牌係

原帖由 Yanamami 於 15-05-19 發表
EK人氣男神話:打好手上果套牌!

派到乜牌係手你未必可以控制,但你可以控制点出自已手头上既牌~既然生於H ...

beaclem 發表於 15-5-19 23:13
但又有兩個朋友同我講話澳洲人歧視,其實去旅遊係唔會好覺,但住耐咗就會感受到,你唔係當地人,或當地出世 ...

我係英、澳都讀过書住过幾年,覚得澳既同学較熱情易接受其他人。我係澳开心d,鬼仔鬼妹同学都对我好照顧。我亦有同学係果边讀完唔番hk, 落地生根。我都有親人係果边,都第三代了。我接触既都係正面体驗~如果能入乡隨俗融入當地,应該会幾享受。

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+15-5-19+23:32+編

原帖由 Yanamami 於 15-05-19 發表

還使我的心靈得到舒暢。

goodmama2003 發表於 15-5-20 09:59
等女兒為人母時給她看,哎,有排啦……

哎!眨下眼就到了,就好似眨下眼升小一,眨下眼又要升中一... ...

YmOra 發表於 15-5-20 10:40
哎!眨下眼就到了,就好似眨下眼升小一,眨下眼又要升中一... ...
係~好似啱啱搞完佢升中,話禁快就升F5,覚得自己好老……

醒目開學勳章

引用:等女兒為人母時給她看,哎,有排啦……

原帖由 goodmama2003 於 15-05-20 發表
等女兒為人母時給她看,哎,有排啦……
不過又唔想佢大得咁快,矛盾

Yanamami 發表於 15-5-20 10:50
係~好似啱啱搞完佢升中,話禁快就升F5,覚得自己好老……

認同,尤其小學這五年,老到很多機能都下降,好慘... ...

Yanamami  唔好提,百病叢生~  發表於 15-5-20 11:00

醒目開學勳章

引用:Quote:小木偶媽咪+發表於+15-5-20+10:55+不

原帖由 goodmama2003 於 15-05-20 發表
係,咁大個啦,我番工有時都掛住佢。第日大咗,佢嫁嗰日,我肯定喊到拆天都似。 ...
完全感受到

‹ 上一主題|下一主題