用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in青衣宏福
樓主: colafafa
go

今日in青衣宏福 [複製鏈接]

回覆 heehahey 的帖子

我老公去交form果時都覺得啲人無禮貌

hellogigitang 發表於 14-12-29 15:48
回覆 evoncc 的帖子

N要再考過K, 可以選擇自己IN或家長陪IN, 我囡自己 IN 有幸直升, 但聽聞好多下午班的都 ...

請問你小朋友係讀本地班定國際班呢 ?

引用:回覆+evoncc+的帖子 N要再考過K,+可以選擇

原帖由 hellogigitang 於 14-12-29 發表

N要再考過K, 可以選擇自己IN或家長陪IN, 我囡自己 IN 有幸直升, 但聽聞好多下午班的都 ...
我就係完全接受唔到既家長! 所以決定唔直升啦!真係亂到死!點解咁多年都冇改善?其實之前都聽講行政亂 但冇諗過真係勁亂!

引用:回覆+evoncc+的帖子 N要再考過K,+可以選擇

原帖由 hellogigitang 於 14-12-29 發表

真係會冇offer架?咁咪好慘!康傑都有得直升

hellogigitang 發表於 14-12-30 14:55
回覆 ydnew29 的帖子

本地呀!

我啱啱交咗國際班留位費啊

可唔可以有例子分享吓行政點亂法呢?做定心理準備

引用:回覆+ydnew29+的帖子 國際部聽聞問題不大,

原帖由 hellogigitang 於 14-12-30 發表
回覆 ydnew29 的帖子

國際部聽聞問題不大, 可以放心!
咁本地個邊行政係點亂?聽講過話評估唔追就唔派,校服好遲派。仲有冇其他?

回覆:今日in青衣宏福

我仔今年讀N班,so far 又覺得學校幾好,最唔好既一點都係由未開學已講明直升,到開左學先話要再考呢點好唔滿意,比人申請2間K(中英vs 幼兒園)兩邊,但實際又只會比一間offer你,係都要呃多你$40比較衰囉。

咁校服,評估呢d我又冇特別追,都好正常咁收到既。 小朋友返左學後,確係進步好多,亦有幸遇到個好班主任,所以我都好鍾意宏褔。

引用:Quote:hellogigitang+發表於+14-12-30+14:5

原帖由 ydnew29 於 14-12-30 發表
我啱啱交咗國際班留位費啊

可唔可以有例子分享吓行政點亂法呢?做定心理準備
我囡囡今年讀宏福國際N班,到目前為止我十分滿意。老師好nice, 我囡超鍾意個班主任。英文進步得快,已經能用完整英文句子對答!

回覆:CaCa800 的帖子

I am 100% satisfied with Tivoli (international) playschool. Significant improvement in self-care for a two- year old; exposure to English-speaking environment; caring and experienced teachers. What else should I ask for?

‹ 上一主題|下一主題