用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful pn interview..
樓主: shana_tsun
go

joyful pn interview.. [複製鏈接]

引用:我係13年1月B,麗城學校打黎下年2月可以插

原帖由 joanneslayer 於 14-09-21 發表
我係13年1月B,麗城學校打黎下年2月可以插班,上星期五去左interview, 我將我記得分享
1)放三張顏色咭,問 ...
感激不盡!想問多唔多野要小朋友或家長講?講家長既問題難嗎?英文麻麻地既我有點擔心!我聽日in了!好緊張

回覆:joyful pn interview..

其實老師無問過家長問題,因為係外國老師interview, 一定全英文,我囝都聽唔明,老師好好叫家長中文幫下,好D,起碼最後都指到

引用:其實老師無問過家長問題,因為係外國老師in

原帖由 joanneslayer 於 14-09-21 發表
其實老師無問過家長問題,因為係外國老師interview, 一定全英文,我囝都聽唔明,老師好好叫家長中文幫下, ...
指應該用中文提水下係ok,但要小朋友口講係car,係乜乜等,佢做到嗎?我怕我b未必得 我女仲要大d,12年10月b

係呀,家長只可以用中文翻譯條問題再問一次,最後都要小朋友講car, apple, balloon...都幾難
我小朋友做到50%,眼耳口鼻唔肯指

引用:係呀,家長只可以用中文翻譯條問題再問一次

係呀,家長只可以用中文翻譯條問題再問一次,最後都要小朋友講car, apple, balloon...都幾難
我小朋 ...
Ic..好緊張!但佢完全無問家長野@@?

希望今次後補in既,無乜大問題都收啦!
我女剛病好,勁扭計,唉,一定會失控。

引用:希望今次後補in既,無乜大問題都收啦! 我

原帖由 GremlinsYY 於 14-09-22 發表
希望今次後補in既,無乜大問題都收啦!
我女剛病好,勁扭計,唉,一定會失控。

...
你幾時in呀?唔知佢收幾多個呢?

引用:Quote:原帖由+GremlinsYY+於+14-09-22+發表

原帖由 shana_tsun 於 14-09-22 發表
你幾時in呀?唔知佢收幾多個呢?
剛in完,係金髮鬼佬in,考小朋友既野大致上同樓上講既一樣,但老師好多野同我地(父母)講。問多唔多同其他小朋友玩,叫我地平時多同小朋友英文對話,又教我地平時點做/玩可幫助小朋友發展。

回覆 GremlinsYY 的帖子

佢係咪都無話幾時通知收唔收

引用:Quote:原帖由+shana_tsun+於+14-09-22+發表

剛in完,係金髮鬼佬in,考小朋友既野大致上同樓上講既一樣,但老師好多野同我地(父母)講。問多唔多同其他 ...
我都in完,係鬼婆呀。但無禁多野同我講?你in時係同小朋友講咩語言?

引用:回覆+GremlinsYY+的帖子 佢係咪都無話幾時

原帖由 Dediamond 於 14-09-22 發表

佢係咪都無話幾時通知收唔收
無講呀。
但老師中途有問幾時可返學,我話Oct,佢最後byebye時話“See you in Oct”...希望有機!

引用:Quote:原帖由+Dediamond+於+14-09-22+發表

無講呀。
但老師中途有問幾時可返學,我話Oct,佢最後byebye時話“See you in Oct”...希望有機!

...
咁講多數收啦!我無聽到呢句你小朋友做到哂考既野嗎?

收到電話喇..大家收到嗎

引用:收到電話喇..大家收到嗎

原帖由 Dediamond 於 14-09-24 發表
收到電話喇..大家收到嗎
未呀但我打去問過收唔收都有電話的...我女表現不錯呀擔心

回覆 shana_tsun 的帖子

你小朋友幾月可入學?可能因為我女適齡可以即時入學.所以收到電話先
唔使擔心

引用:回覆+shana_tsun+的帖子 你小朋友幾月可入

原帖由 Dediamond 於 14-09-24 發表
回覆 shana_tsun 的帖子

你小朋友幾月可入學?可能因為我女適齡可以即時入學.所以收到電話先
我女11月可入學,不過其實問過學校一星期到會有call..我日日期待住

收到電話可10月入學,但我女病了,要延期11月先可入學,學校就話要check下再覆,相信都無機了。

引用:收到電話可10月入學,但我女病了,要延期11

原帖由 GremlinsYY 於 14-09-25 發表
收到電話可10月入學,但我女病了,要延期11月先可入學,學校就話要check下再覆,相信都無機了。:n ...
我都收到電話了!11月入學,但我也有私人原因想延至12月。。未同學校講,唔知得唔得

點解唔俾遲d入學?

引用:回覆+GremlinsYY+的帖子 點解唔俾遲d入學?

原帖由 Dediamond 於 14-09-25 發表

點解唔俾遲d入學?
佢無正面答我比唔比,只話要問下再覆,但今日都無回電。

‹ 上一主題|下一主題