用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人會讀Mass International Preschool?
樓主: anniellm
go

有無人會讀Mass International Preschool? [複製鏈接]

My friend also recommend this to my "small" BB and I will apply for my bb next year. I have visited the site and had a chance to talk with the principal and I could feel their passion for PN and kindergarten education.
I will put this in my priority list.

有次,我同校長傾計,佢話d英文會比其他學校教得深

準備報讀來年05-06PN班, 請教現就讀家長對學校有沒有多些少分享?
曾經打電話去問一些基本資料, 她們好有耐心回覆, 感覺幾好!!

有朋友細B未夠兩歲讀緊N 因新校 師生比例極低 語境好 抵讀呀

5,850 x 11 months (包雜費)我都覺得抵, 仲要係銅鑼灣

件校服仲勁得意

$500 注冊費包書包, 校服及帽?

我都覺得好cute !!

引用:+本帖最後由+Skywallker+於+14-10-10+16:49

原帖由 Skywallker 於 14-10-10 發表

唔記得註冊費幾多啦。
不過佢除咗一開始要買書外(好似都係5百幾,如要埋點讀筆另加5百幾),佢無咩雜費。呢樣好過其他幼稚園。

我囡今年讀pn,佢好鐘意返學。我覺得都ok。有時打電話問嘢,都有禮貌咁有問有答。

引用:+本帖最後由+Skywallker+於+14-10-10+16:49

原帖由 Skywallker 於 14-10-10 發表

另外佢係學費包埋兩件校服(只係衫)+帽+書包。

謝謝咁多位嘅回覆!
因為是第一個B, 仲要係細B, 所以比較緊張! 再想請教, 課程教得深唔深?  舊年多唔多人升上K1及K1多唔多人? 因為如果小朋友跟得上, 都希望佢可以繼續讀上去, 唔想佢轉來轉去, 同埋各位家長對學校comment都幾好,當然前提是學校肯收我個小朋先啦! 今時今日一位難求.

I heard that they use flash cards as part of their teaching

引用:謝謝咁多位嘅回覆!+因為是第一個B,+仲要係

原帖由 Skywallker 於 14-10-12 發表
謝謝咁多位嘅回覆!
因為是第一個B, 仲要係細B, 所以比較緊張! 再想請教, 課程教得深唔深?  舊年多唔多人升 ...
課程我唔知深唔深,始終無比較過其他幼稚園的課程。但有位家長係呢個post提過,英文係比其他學校深。
另外我見學校有外國小朋友的,所以英文語境唔錯。
我諗直升K1問題應該不大吧,始終算係新校

引用:謝謝咁多位嘅回覆!+因為是第一個B,+仲要係

原帖由 Skywallker 於 14-10-12 發表
謝謝咁多位嘅回覆!
因為是第一個B, 仲要係細B, 所以比較緊張! 再想請教, 課程教得深唔深?  舊年多唔多人升 ...
另外佢每星期會派返啲書本返屋企,家長可以同小朋友重溫學過的東西。
另外有家長提到flash card,我又唔見有喎

PN班就唔知,之前上playgroup就有類似flash card嘅card教d小朋友認字

今日再打電話去問學校是否租埋上面個層,佢話唔會,但遲D會搬去勵德村,有成二萬尺咁大,十月開始裝修!

係呀,遲d有可能有埋一條龍小學

引用:今日再打電話去問學校是否租埋上面個層,佢

原帖由 Skywallker 於 14-10-14 發表
今日再打電話去問學校是否租埋上面個層,佢話唔會,但遲D會搬去勵德村,有成二萬尺咁大,十月開始裝修! ...
請問係咪下年搬呀?

回覆 anniellm 的帖子

係,校長話K1去新校舍

K1多唔多人讀? 嚟緊11月interview,請問會in D 乜野?

‹ 上一主題|下一主題