用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好?
樓主: lamkwan
go

點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好? [複製鏈接]

我覺得所謂既DIE HARD FANS唔係唔容許有異見, 而係希望覺得YORK好差既用家以第一身身分分享, 讓大家了解多D清楚D

halflower  你問得用家實係讚好的, 否則不會繼續讀  發表於 14-4-3 09:19

回覆 cindywy 的帖子

我都係.......最得意係有個朋友下年PN唔收,再一年K1就收咗.....

回覆:點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好

如果York唔收pn, 就好似其他學校禁俾reject, 禁被reject嘅係唔係唔會k1再報?如果再報,禁又俾多30蚊,又再去簡介會,又再interview啲差不多嘅嘢,跟住先俾個offer你,禁就係正常程序,大家好安樂。其實兩條路都係一個終點就係.2015k1offer, 禁如果pn interview達到一定分數,預早offer了2015k1就好奇怪?

York PN得240個位左右,但K1就有800個位。考到PN其實難啲,k1多好多位,俾定offer都唔係問題啦。anyway有心讀就會有期待,冇心讀拎嚟做back up個啲又唔使k1再考,學校又慳番啲行政,家長又俾少30蚊,其實又咩唔好?

alpo1122  我都係咁話, 其實所以幼稚園都係要收生賺錢, 佢明賣我地明買, 我最怕佢唔俾k1...而家有offer, 個心定哂  發表於 14-4-4 09:39
BB-Max  贊成,講得好!如不嘉歡york大可not accept the k1 offer!  發表於 14-4-4 00:10
BB-Max  贊成,講得好!如不嘉歡york大可not accept the k1 offer!  發表於 14-4-4 00:10

回覆 TeriAnla 的帖子

Agree! 龍b競爭大,有個back up都吾錯!又可慳返$30呢點又真係喎!

回覆:點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好?

唔好講全港,九龍塘咁多幼稚園,間間都有人講好或唔好,點解偏偏york就係人抹黑?
出黎唱好york就係真正用家,非die hard fans
出黎講york有咩問題就係存心抹黑?

引用:我本來都好心儀york+,但在收生過程中已投

甘都好希望真係用家覺得吾好,可以出來分享下。

回覆:snailxixi 的帖子

halflower 發表於 14-4-4 11:05
我有用家朋友上黎反映過唔好的意見,點知就比人圖插最後仲封埋鋪,咁仲邊有人敢講呢間學校唔好的野呀,佢而 ...
啊,吾係呱?邊有甘噶?

引用:我有用家朋友上黎反映過唔好的意見,點知就

原帖由 halflower 於 14-04-04 發表
我有用家朋友上黎反映過唔好的意見,點知就比人圖插最後仲封埋鋪,咁仲邊有人敢講呢間學校唔好的野呀,佢而 ...
呢位家長,其實我好同意你嘅講法。係唔係打手好易睇得出。你講嘅俾6千銀上playgroup, 我有去。錢,我預咗俾。教育都係一門生意,但值唔值呢,就人人唔同。例如playgroup, 一班十幾個小朋友加十幾個家長再加兩個老師。你認為playgroup嚟講,算唔算多人嚟?用電腦做教材,你接唔接受到呢?做幼兒教育嘅人唔係話幼兒唔好接觸咁多電子產品?當你expect 係net教時,佢哋又用唔係外國口音嘅中國人做老師,你又ok嘛?所以如果呢個唔係york, 可能已經俾人狂投訴。但就因為佢係york, 所以冇人會話唔好。

十分同意樓上siuangel1,我同囝囝都上過york的playgroup,老師無愛心無熱試都算, 重點真係太多時間要D小朋友望住電腦學習, 上左之後我即時反應係問太太真正上幼稚園既時侯課程會唔會都係對住咁長時間電腦,同埋playgroup老師係外判/同幼稚園的老師係唔同一批,上完playgroup真係令到我對york多左好多疑問

回覆:leun07 的帖子

本來打定輸數要讀York 因沒有更好既offer! 好彩依家有維記offer、York 真係好似好多negative comments!

回覆:leun07 的帖子

回覆:adalyho 的帖子

回覆 adalyho 的帖子

me too..York is my back up choice as well. Now have other offer, so can give up on York lu

回覆:halflower 的帖子

Thanks! 維記既老師好似好有愛心!希望囡囡鍾意!

引用:十分同意樓上siuangel1,我同囝囝都上過yor

原帖由 leun07 於 14-04-04 發表
十分同意樓上siuangel1,我同囝囝都上過york的playgroup,老師無愛心無熱試都算, 重點真係太多時間要D小朋 ...
呢位家長,我已經問咗,打從playgroup起,一定用電腦。咁我真係無話可說。而Net,只要老師mother language係英文已叫做net... 但我一聽啲口音就已經聽得出答案。我都有諗過playgroup係唔係外判,但我已經考慮唔到咁多。因為自己都試咗playgroup, 已經知自己要咩。呢啲資料全部冇抹黑york, 純playgroup用家資料俾有意者做考慮。請york fans 唔好話我抹黑,我亦唔係打手。

我就係見呢度個個讚到天上有,地下無,但又有人話好差好唔掂,好賺錢。唔好話今時今日啲家長話唔好,連我身邊嘅同事,親戚都話當年(講緊二十至三十年前)嘅york 唔好,但我唔理, 點都要親身一試。係唔係好commerical, 我覺得係囉(冒住俾york fans圍鬧都要講), 十幾個小朋友playgroup, 咁仲唔賺到盡係咩?playgroup十幾個toddler wor! 算我見識少,我真係未見過for 15個月大小朋友嘅playgroup有十幾個小朋友。你咪以為老師控制得掂,家長自己都搞唔掂自己小朋友。但如果你為york k 去上playgroup, 你點辛苦都會拍曬手讚好。

回覆:siuangel1 的帖子

第一次見到有咁多勇敢的家長道出york的問題! 曾經因為批評此校,而被大量“用家”圍,但自問都係講事實,一些新聞(醜聞), 就被人話抹黑同埋不是用家就不可以批評

回覆:halflower 的帖子

公道說話。我個女上過pg,唔係睇電視,只係張歌詞用電視放出黎,不是動態。老師都係幼兒園老師。你話好唔好,我覺得好普通。

‹ 上一主題|下一主題