用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 荃灣Band 1王少清中學禁止學生拍拖 訓導公開宣讀拍拖學 ...
樓主: wkltd
go

荃灣Band 1王少清中學禁止學生拍拖 訓導公開宣讀拍拖學生名 [複製鏈接]

補習不是補品,但好像是需必品之一,可能科技發達,助長話自己教的拿5**補習社太多了.以前中五畢業大把嘢做,現大學生畢業很難找份好工,另都見有靠自已努力不用補習入科大港大都有,補習社不是黃大仙,有求必應,考試靠自己

回覆 smallfoothk 的帖子

爭B1英中經已好難,仲要擇拿5**,難上加難

是賣廣告的,但去書局看看5**的書很多,又很多學生買,是否抵捉商品說明條例!!

引用:是賣廣告的,但去書局看看5**的書很多,又很

原帖由 smallfoothk 於 14-03-31 發表
是賣廣告的,但去書局看看5**的書很多,又很多學生買,是否抵捉商品說明條例!! ...
有時去補天王或買5星星的書都要看同學的資質,唔包生仔,最重要的都是學習態度。我仔中四開始補yy,我見佢中文好咗,同埋暑假佢可能唔得閑,叫佢暑假停下補yy的文言文,佢唔肯停。頭先計了下數,佢補了八期,當四千元,補到中六仲要多几科,的補習幾好揾。

回覆:荃灣Band 1王少清中學禁止學生拍拖 訓導公開宣讀拍拖學生名

咁肯定會少d人拍施,咁幾好啊!

看校網校方的解釋, 還要狡辯呢! 說甚麼要檢討早會宣讀學生名字的做法, 真係不知所謂!
報紙都寫了, 讀了名的同學都被訓斥不准拍拖, 校方還好意思澄清...
‹ 上一主題|下一主題