用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 普通學卷學校。。想求個位都難
樓主: hehawendy
go

普通學卷學校。。想求個位都難 [複製鏈接]

好,waiting 即是有機!繼續眼向前望、呼吸、提腿、擺手,你最多都係要 keep 住條氣多半個學期之嘛!你得嘅!

唔洗灰心, 我上年同你一樣, 但係開學時有署光,
因為好多家長真係到成九月先決定唔讀, 先放位出黎,
所以如真係仲未有消息既你九月可打電話去問有無位,
我小朋友都係咁呀, 九月一開學打去問, 跟住有位而家入左間好學校,

回覆 csiusin 的帖子

SORRY, 搭咀問一句, 請問學劵係咪未開始申請架?

回覆 mimi1102 的帖子

可以申請 至5月底的, 我都収到証書了喔。
Link: http://www.edb.gov.hk/tc/edu-sys ... her/index.html#RCIR

mimi1102  謝謝!   發表於 14-3-7 12:08

其實你寄咗幾次求位信, 我相信學校睇到你誠意十足的....只係時間問題未有答案, 反正離5月都係仲有兩個幾月, 好快就到...加油
反而我覺得你要試吓調息自己, 放鬆d
你諗吓依家只係開始, 到過兩年考小學時玩得仲大仲耐...

joysic  i cant agree with you any more:)  發表於 14-3-7 13:07

回覆 miss0217 的帖子

我已經好放鬆....~都唔係TARGET 咩名校.....~只係想囝囝入倒一間係我揀選而又適合佢既愛心學校....~
但事實都唔係話你想讀人地就會收....~仲好似係我想親0個D都唔收。。。

‹ 上一主題|下一主題