用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Oxford Path ,好?
樓主: Hibubbu
go

Oxford Path ,好? [複製鏈接]

引用:我小朋友兩歲,+仲買唔買好?++我發覺我小朋

原帖由 WTWOO 於 14-09-15 發表
我小朋友兩歲, 仲買唔買好?  我發覺我小朋友唔係好中意睇書, 佢唔夠一歲我就每晚讀故事書給他聽, 但佢都唔 ...
我係小朋友剛兩歲買,用了四個月,識了二,三百個字,好肯睇書,效果我自己好滿意。

回覆 Angelafyfy 的帖子

Angelafyfy, 請問你小朋友本身是否對書有興趣?  兩歲先買是買半套定一套?  你每日抽多少時間陪佢睇oxford path 呢?

引用:回覆+Angelafyfy+的帖子 Angelafyfy,+請問

Angelafyfy, 請問你小朋友本身是否對書有興趣?  兩歲先買是買半套定一套?  你每日 ...
我之前係唔識 Oxford path. 甚至見到 Disney 之類既 booth 都掉頭走,費時俾人勁sell. 我係ftm, 我之前買英文書自己返嚟同BB睇,十本有三四本中意睇。但略嫌水過鴨背,睇完就算,故事性不是,可能當中學到十幾個字,例如動物比較好教,同易記得,但其他就好難牢記。

咁有一次見到 oxford, 我個女自己入去玩隻公仔,咁我又想行開一陣,咪叫佢玩下,我走開,返去,佢仲玩緊,咁怕唔好意思咪坐低聽下囉。

一睇,第一個感覚好有系統,D書 colourful, 故事性強。日常生活例子好多。但真係貴。

我自己英文唔差,但平時真係無從入手教英文,因為冇教材係手。

我自己每日起碼半小時同佢用套書,我計過,加埋肯定過三百個字,當中有我平日D故事書,同DVD 入面學。so far 進度好好。

引用:回覆+Angelafyfy+的帖子 Angelafyfy,+請問

Angelafyfy, 請問你小朋友本身是否對書有興趣?  兩歲先買是買半套定一套?  你每日 ...
我買一套,因為有細路跟尾。

好詳細, 唔該哂!

Hi 我見你買左Oxford path , 可否同我分享下?我仔9個月、whatsapp me ok?想買、但真係好貴!
‹ 上一主題|下一主題