用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到德福offer 喇!你地呢?
樓主: kumiso
go

收到德福offer 喇!你地呢? [複製鏈接]

可能我只要求上午班,收到waiting list,見左3間,兩間waiting,一間未知(面試扭計),而家都唔知點算

回覆:收到德福offer 喇!你地呢?

我個仔係細b,面試當日老師要求的都做到哂,走果時老師仲話佢俾其他小朋友醒目,點知連waiting 都無

恭喜哂入到德福的家長,放心讀,是一間很好的學校。

我囡囡在全日班讀PN,開學頭兩個月班主任差不多每天都跟我通電話講囡囡在校情況,現在起碼一星期也有三天致電我。嬸嬸非常好,囡囡自理能力有很明顯進步。今年考k1,考到九龍塘一名幼,德福實幫了大忙。

引用:恭喜哂入到德福的家長,放心讀,是一間很好

原帖由 joycelynmama 於 12-12-05 發表
恭喜哂入到德福的家長,放心讀,是一間很好的學校。

我囡囡在全日班讀PN,開學頭兩個月班主任差不多每天都 ...
已交藍田迦南am留位費,都唔知點揀好!迦南就出名老師有愛心,學校行政有系統,小孩返學好開心,程度不深不淺適中!每天均有英普堂,但不是班主任!
德福國際班,一Net 英文及一普通話班主任,全程三小時英普,語言環境好,但有其他幼稚園老師話成曰轉班主任!
應如何選擇? Thanks !

回覆:收到德福offer 喇!你地呢?

我舊年讀IN班無轉過班主任,宜家讀緊IK班喇,暫時滿意,囝囝番得開心,老師好有愛心,錫小朋友,又學到野(英文+普通話)。
之前番出面playground都聽導師(幼師)同我講話係黑店,後來我發現原因,係因為學校用得老師好盡架,教完上午班,接住教下午班,星期六要番工,所以都幾辛苦。

我自己就諗住n班最緊要近屋企,唔駛搭校車,又包直升Ik1,第二年再考更好k1都有唔錯的後備!

我唔清楚迦南!

小諾諾    發表於 12-12-20 23:09

kingigi 發表於 12-12-12 07:46
我舊年讀IN班無轉過班主任,宜家讀緊IK班喇,暫時滿意,囝囝番得開心,老師好有愛心,錫小朋友,又學到野( ...
kingigi, thanks
‹ 上一主題|下一主題