用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012龍b媽媽請進*
樓主: carr_chap
go

2012龍b媽媽請進* [複製鏈接]

回覆:Elliven 的帖子

可以上去www.bbcare.hk 睇下

回覆:宏心 的帖子

你BB係大B會著數好多…想問你幼潛係唔係由第一期開始上?邊個導師教?BB咁細跟唔跟得上?之前見有D post 話幼潛唔好,所以想知多D, thx

PG 都要咁早報?? 我諗住報係屋企樓下果d咋..
其實係未PG都要搵d出名報先有用呢? 如果唔係, 幼兒園唔承認??

宏心 發表於 12-11-30 09:30
我個 B係兔年出生,要同龍年爭,我都好頭痕.而家佢番梗基督教服務處的幼潛 playgroup,仲有Bamb ...

Can you pm the info of 基督教服務處的幼潛 playgroup? Thanks

回覆:宏心 的帖子

Thank you

回覆:2012龍b媽媽請進*

我兔囡5個月大時己返多多playgroup,龍囝一出院就同佢攞出世紙排維記playgroup。

saladmama2011  我都係有一個兔女同一個龍仔呀!  發表於 12-12-11 16:53

引用:我兔囡5個月大時己返多多playgroup,龍囝一

原帖由 JP908 於 12-12-01 發表
我兔囡5個月大時己返多多playgroup,龍囝一出院就同佢攞出世紙排維記playgroup。

...
維記pg…咁你諗住小朋友讀ib?

引用:Quote:原帖由+JP908+於+12-12-01+發表我兔

原帖由 carr_chap 於 12-12-01 發表
維記pg…咁你諗住小朋友讀ib?
pg讀女維記,唔代表幼稚園都讀維記;幼稚園讀維記,亦都唔代表小學一定要讀IB. 況且維記既pg, 都係自由活動+唱歌做動作+做勞作+聽故事,同其他pg大同小異!我對仔女都上過維記pg, 只可惜阿仔半歲我先同佢排,到兩歲先排到,所以我喺龍妹2個月大已交表排隊。

引用:Quote:原帖由+carr_chap+於+12-12-01+發表

原帖由 HauMiranda 於 12-12-01 發表
pg讀女維記,唔代表幼稚園都讀維記;幼稚園讀維記,亦都唔代表小學一定要讀IB. 況且維記既pg, 都係自由活動 ...
我都有聽過要等18個月…但ib課程令我卻步左…

引用:我兔囡5個月大時己返多多playgroup,龍囝一

回覆:crg 的帖子

我小b 也是5個月開始上play group ! Pg的成效並非三,四堂可以見到!所以我會比小b一路上至pn 班!英普也是我將來pn 選擇的語言!你現在bb 每星期上多少堂?多多都學費都不平?多少bb一齊上呢?

我都女都係dragon B, 而家都4個月了, 現在就要報PG 嗎?從何入手,請各位指教一下

大家好,大家的bb幾月出世呀,我b囡2月出世,而家都頭痛搵pg同明年報pn呀,大家分享下丫.

回覆:2012龍b媽媽請進*

可以參考下各位JM

peggy_wyp   thanks for information!  發表於 13-1-25 14:40

回覆:lovely_summer 的帖子

你Bb四個月可以開始留意!䢖議bb 足五個月以上可以開始!坊間pg 分三類: 1) 嬰兒心身發展. 如幼潛,CDPA ... 2) music pg , baby gym     3) kinder garden pg , 語言系pg

引用:我都女都係dragon+B,+而家都4個月了,+現在

原帖由 lovely_summer 於 12-12-03 發表
我都女都係dragon B, 而家都4個月了, 現在就要報PG 嗎?從何入手,請各位指教一下 ...
我囝囝7月頭bb…有問過2間,2間都話未派表…但有9月朋友搵左救世軍secure左個位…

引用:你Bb四個月可以開始留意!䢖議bb+足五個月

原帖由 Fung420 於 12-12-03 發表
你Bb四個月可以開始留意!䢖議bb 足五個月以上可以開始!坊間pg 分三類: 1) 嬰兒心身發展. 如幼潛,CDPA . ...
想問下知唔知bambini好唔好架?

‹ 上一主題|下一主題