用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 Step 個別密集訓練
樓主: pgbaby
go

Step 個別密集訓練 [複製鏈接]

回覆:pgbaby 的帖子

今日阿仔上堂,中心話王姑娘無做,改咗導師了

回覆:supercat919 的帖子

想問你是否join iteach?是否等如幼兒導師訓練'?

引用:今日阿仔上堂,中心話王姑娘無做,改咗導師

原帖由 supercat919 於 12-11-15 發表
我都響FB 聽其他mama 講先知, 剛剛打返去問, 佢地話係,但無人通知我地點安排, 問佢,佢地話晏d 先回覆

回復 pgbaby 的帖子

Too bad.

In previous time, I guess all the one-to-one training is by 黃婉兒 like my son.  She is nice and responsible.

Now, I guess it's by 王姑娘.....
You know, time is of paramount importance to our A-kids.  Really should chase STEP to see if they could arrange other tutor ASAP.

引用:Quote:原帖由+supercat919+於+12-11-15+發

原帖由 pgbaby 於 12-11-15 發表
我都響FB 聽其他mama 講先知, 剛剛打返去問, 佢地話係,但無人通知我地點安排, 問佢,佢地話晏d 先回覆: ...
Supercat,佢地安排左邊個導師俾你ar?

Pgbaby , 佢比咗黃姑娘跟我個仔,咁你呢?

回覆:Step 個別密集訓練

香港centre比九龍centre跟進啲case 跟得好啲,九龍centre啲人好似大把生意好唔自在咁,我個小朋友上過三TT(包括九龍同香港centre),有一次打電話去九龍centre問付責的姑娘想查詢進度及一啲對我小朋友的訓練意見,佢竟然好shock咁表現到唔知點解我會打去問佢,而且都唔係好想答我.相反香港centre會主動打俾我同我傾

引用:Pgbaby+,+佢比咗黃姑娘跟我個仔,咁你呢? +

原帖由 supercat919 於 12-11-16 發表
Pgbaby , 佢比咗黃姑娘跟我個仔,咁你呢?
我都是黃姑娘

引用:香港centre比九龍centre跟進啲case+跟得好

原帖由 FeiG 於 12-11-16 發表
香港centre比九龍centre跟進啲case 跟得好啲,九龍centre啲人好似大把生意好唔自在咁,我個小朋友上過三TT(包 ...
係吖, receiption個姐姐態度麻麻

[有讚有彈] 小兒8月讀S位才退學, 在九龍STEP讀了年多"密集式訓練課程", 導師放假前一向都會預先通知, 導師請病假/到美國考察交流都安排妥當, 流失率好低的。

小兒因期間不斷進步而升班, 跟過黃姑娘, 李姑娘... 學習愉快, 無交接問題。多D與老師溝通好過, 才可知道孩子的實際學習進度。

好懷念她們教我做獨立工作盤, 雖然要花時間製作, 但仔仔學懂好多知識。

安排返黃姑娘也是一件好事。step one 係最辛苦,入咗班,父母舒服d , 加油。

引用:安排返黃姑娘也是一件好事。step+one+係最

原帖由 pyalisa 於 12-11-18 發表
安排返黃姑娘也是一件好事。step one 係最辛苦,入咗班,父母舒服d , 加油。

...
pyalisa 請問你係唔係都上過個別ar? 上左幾耐先轉小組ar?

引用:今日阿仔上堂,中心話王姑娘無做,改咗導師

原帖由 supercat919 於 12-11-15 發表
supercat, 我pm 左你, 你check 下la

已覆

兩個月

回覆:takdad 的帖子

請問你們個別用咗幾耐才轉去小組?你們講的小組是一星期一日定五日那種?

引用:請問你們個別用咗幾耐才轉去小組?你們講的

原帖由 llam1210 於 12-11-22 發表
請問你們個別用咗幾耐才轉去小組?你們講的小組是一星期一日定五日那種?

...
我講的小組係一星期五堂的

引用:Quote:原帖由+llam1210+於+12-11-22+發表請

原帖由 pgbaby 於 12-11-22 發表
我講的小組係一星期五堂的
我諗上小組的都係一星期三到五堂,因為密集式真是有效好多

所謂樹大有枯枝,作為一間訓練中心,定不能確保每位員工都是有責任的,最緊要係佢哋發現問題後能否盡快解決。
我囝囝曾就讀中環STEP1.5年,整體既職工都好專業同好有愛心(雖然都有例外),給予我囝囝既服務能有效咁針對佢既問題,所以我係好appreciate呢間機構。仍有子女呢個機構就讀既家長,如發現有任何問題,不妨直接反映,佢哋應該會積極跟進嘅!
‹ 上一主題|下一主題