用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 好唔開心,阿仔學游水預到個惡教練
樓主: JANETHIM
go

好唔開心,阿仔學游水預到個惡教練 [複製鏈接]

我覺得樹大有枯枝, 邊行都有唔好既人, 有時某d言語比打仲令小朋友失信心; 我係tko池看台睇左3年, 有個係人都知惡既泳會教練, 真係會用浮板打, 不過相信係做下樣好細力, 我見d小朋友好buy, 出左閘仲玩埋一堆; 反之, 有個私人肥4眼教練, 係咁鬧個小朋友死蠢, 聽唔到野呀, 你有問題呀........(上年有次我落埋池所以睇晒成個過程), 我真係好想話俾佢個家長知, 個小朋友真係越游超驚, 越做唔到個要求, 如果個小朋友係遇強越強另當別論, 呢個係我個人意見.

引用:+本帖最後由+IRON+於+12-5-13+10:46+編輯+\

原帖由 IRON 於 12-05-13 發表

我覺得樹大有枯枝, 邊行都有唔好既人, 有時某d言語比打仲令小朋 ...
我知你講個個邊個,成個泳界都出哂名惡架,但有家長好buy

樓主,
雖則話你只想小朋友學游水為身體健康,
但係有時都要睇下教練為什麼惡.
有d教練天生惡相, 話一就一, 二就二, 問多句做唔到都會鬧;
有d就好和善, 容許學生 hea 下 hea 下.
以你小朋友的情況, 你睇下佢平時係唔係比人呵護得多,
如果係, 我覺得一個嚴師/惡死少少的教練會比較適合你仔,
以平衡一下佢的心態, 不讓他以為天下人都寵佢.

如果平時在校老師已經非常惡死, 咁一個惡或溫柔的游水教練都不是問題,

回復 VaVaBaby 的帖子

妳意思係泳會果個定4眼肥佬??

引用:回復+VaVaBaby+的帖子 妳意思係泳會果個定

原帖由 IRON 於 12-05-13 發表

妳意思係泳會果個定4眼肥佬??
泳會,不過以我所知,佢真係會打落去

引用:我想個仔學游水只係想佢健康d,我冇諗住佢要

原帖由 JANETHIM 於 12-05-10 發表
我想個仔學游水只係想佢健康d,我冇諗住佢要游到好叻,入泳隊咁叻,佢唔需要軍訓咁教我個小朋友,做阿媽見到個 ...
你打完電話投訴後,睇怕教練已經無heart去教你個仔了!

收到.

我又咁睇, 如果小朋友受得教練既, 又做到要求既, 大家都係施與受, 供與求, 無問題, 阿媽最多唔好去睇.

反之, 好似個4眼肥佬教果個, 鬧到個細路又驚又錯騰晒雞, 可能連其他野都無晒自信, 咁真係大鑊, 希望個女仔既媽咪睇到我打既野.

係 了,你太保護個仔了,不要因為太小,都係要承受一定的壓力好些,大個仔出來做業,仲辛苦。
‹ 上一主題|下一主題