用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC vs KM
樓主: YanYanWai
go

SC vs KM [複製鏈接]

原帖由 YanYanWai 於 11-12-9 16:25 發表
你兩個仔仔都係KM?
唔好意思, Edu Kingdom 好似 delete 咗 d posts, 我唔肯定你有冇提過..

係囉..d post 冇哂
對我2個都是km,大仔k3, 細仔k1

劍鳴上下午班課程同時間表一樣, 分別係下午係NET班主任. 上午英文都係NET教, 大家都有普通話班, 所以唔係分英普班/英粵班.

St. Catherine 英粵班 vs 劍鳴英普班=> 如果著重語文發展, 就劍鳴英普班.

咁另外如兩個都係英粵, 選擇會唔會唔同
=> 就好難揀. 英文sc好d, 中文km深d.

真係好接近
學生質數幾高

Today I go register for SC, the teacher said k1 would be around 20kids in one class with two class masters ! K2&3 would be more than that but only one class master!

我今日去sc時聽到既係k1 有2個老師, 1個net, 1個local, o係1個可以分開做兩面既classroom度上堂, o係一面就一個老師,有16人, 另外1間就18人, 即係1 class都幾多人, 成16+18, 成35人, 2個老師

另外去到k2就只得1個班主任, 但我問左好多次, 都唔係好get到佢地答個teacher to student ratio 係幾多!

st cat for me
‹ 上一主題|下一主題