用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南12間分校一問
樓主: 史迪仔
go

迦南12間分校一問 [複製鏈接]

醒目開學勳章

其實我屋企個部又無你講甘慢,或者我將之前要寫D字打比你,甘仲好
有乜唔同?我個人認為九龍塘個間教快D(我指書),校舍大D,老師好似好D(而且她們全部統一扎'繼',依家呢間無)
+活動多D甘..........

原帖由 kevin_bb 於 10-5-22 22:22 發表

其實我屋企個部又無你講甘慢,或者我將之前要寫D字打比你,甘仲好
有乜唔同?我個人認為九龍塘個間教快D(我指書),校舍大D,老師好似好D(而且她們全部統一扎'繼',依家呢間無)
+活動多D甘.......... ...

好啊好啊!!
咁請你將之前要寫果D中英文字都打俾我
啊, 其實你將D字PM俾我都得喎!!
我點首歌過你聽: 譚校長的[無言感激]

我考慮緊俾BB報讀麗港城迦南K1,請問小朋友係點樣學英文? 我上過迦南網頁,唔係講得太清楚。
同埋有冇人知K1 interview內容大概怎樣?需否面見父母呢?
唔該幫幫忙呀!我好少時間可以搜集資料

有無人知香港仔迦南?

醒目開學勳章

原帖由 kevin_bb 於 10-5-21 17:04 發表
依家K2中文&英文和係寫D生字.......
中文近排就寫:牛奶,牛油,白兔,豉油,兔年等等......
英文依家都係寫下D生字.....
而數學就教緊odd &even number+D加數概念甘.....都唔係好難.........
希望可以幫到你la ...

我囝囝今年入迦南, 我都想要資料, thank a lot

醒目開學勳章

回覆 25# hei619 的文章

請問有無住油塘的小朋友讀緊麗港城迦南?
你地多數搭校車定可搭小巴?

校車會撓路嗎? 第幾站黎架? 要幾點上車.
車費幾$/month?

醒目開學勳章

好啊好啊!!
咁請你將之前要寫果D中英文字都打俾我
啊, 其實你將D字PM俾我都得喎!!
我點首歌過你聽: 譚校長的[無言感激]

不用客氣.... 請收e-mail.........

原帖由 MALTESE2000 於 10-5-18 11:22 發表
MY SON STUDY "N" CLASS AT KLN TONG....GOOD X 100000000

My daughter also study in "N" class now..... at KLN Tong one ...... I also fell over all good x 1000000000

the teachers so nice & helpful.....

My daughter like cannan so much......
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

So I would apply it for my younger son!
However, many will change to other K1, right?

我想幫小b報laguna city, 我上過佢的website看, 但又看唔到佢課程include咩area, 會唔會好多功課, 好鼓勵競爭架??

原帖由 ak1473 於 10-5-23 16:58 發表
有無人知香港仔迦南?

我都想知...

我小朋友今年8月先開始返幼兒園,
觀察過迦南校車上落時間就覺得唔會兜好耐,
油塘8:20am左右上車, 12:20pm落車!
(上午班返學時間9am-12pm)
今年應該係$650/mth.

原帖由 funbeauty 於 10-5-24 12:58 發表
請問有無住油塘的小朋友讀緊麗港城迦南?
你地多數搭校車定可搭小巴?

校車會撓路嗎? 第幾站黎架? 要幾點上車.
車費幾$/month?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

咁有無人讀緊富榮果間迦南呀?

醒目開學勳章

原帖由 cookie215 於 10-6-11 11:03 發表

我仔仔讀緊n1, good!
10年k1是否在迦南讀呢?
‹ 上一主題|下一主題