用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角衛理堂PN-收到通知interview未呀?
樓主: matsutakako
go

北角衛理堂PN-收到通知interview未呀? [複製鏈接]

靈糧?
唔係只收K.1咩?
原帖由 砵砵豬 於 09-10-28 10:07 發表

我都收到啦....21號上午,星期六都會去open day呀!!
不過仲等梗靈糧first choice,我都驚會撞期!!

原帖由 leeyubaby 於 09-10-28 23:44 發表
靈糧?
唔係只收K.1咩?

靈糧新校址- 麗港城 出年開始有N班呀!!

yes! I got the letter to! 21 Nov AM

我都係11月21日上午呀

回覆 20# gyeung77 的文章

我三日前先交表。我個B是0812細仔。吾知收吾收細仔呢?定要2010 12月插班呢?
知吾知open day 幾點?

我都係 21號 am

今朝我去咗開放日啦,
我就有以下見解:
(1.) 老師無咩禮貌:我去過其他學校,啲老師一定有笑容,見到人點都講一兩句:你好、請隨便...
       例子一:我帶仔仔玩保齡,仔仔掟咗過隔離,個老師點我個工人"你去執返返嚟啦"
       例子二:老師同一個家長一齊落樓梯,我個工人行前上緊樓梯,完全行唔到,個老師照落樓梯,無講唔該借借、唔好意思的說話.
(2.) 課室好細:在一個開放玩遊戲的課室,我問一個老師,佢話平時會拉返塊板,依我所見,以為好大的課室,其實係三個課室.
(3.)之前都有聽啲媽媽話佢地行政混亂.
所以我未必會選呢間,其他媽媽有無同感?

有個朋友話佢個朋友以前係個到教, 啲課程比較淺, 難適應出面既小一

我睇過今日show出來的各級工作紙,都好似淺咗啲,
你有無去開放日?

我今日都去了開放日,之前聽好多人comment都話呢間好,不過我同我先生去完,真係覺得一般,課程真係淺,老師嘛,真係一點笑容都冇,我問佢0地0野,佢0地只掛住同讀緊0既家長傾計,完全唔理我...我去其他學校,d老師都好樂意答我問題,都好好笑容
我囡囡去到呢度,竟然玩0左一陣就話走,真係好少見
我收到21號早上晨咁早見.....小朋友都未起身啦....多人in都唔好咁早囉...

如果open to public,就應該設計更多適合更多不同年齡的遊戲,
派吓波波或者一啲紀念品都好,
講都尾都係老師無笑容最緊要,
開放日都唔做吓樣...笑.
上課時又會點?

我一個neighbour的囡囡去年讀過這間N1,
勁讚老師有愛心,但沒有英文課,
但另一個neighbour的囝囝現在讀緊, 打算轉校, 因為她說這間的老師對小朋友照顧不週!

原帖由 yaulinda 於 09-11-2 09:40 發表
我一個neighbour的囡囡去年讀過這間N1,
勁讚老師有愛心,但沒有英文課,
但另一個neighbour的囝囝現在讀緊, 打算轉校, 因為她說這間的老師對小朋友照顧不週! ...

咁真係唔洗咁緊張in呢間喇,等我之前以為佢好好,仲有點緊張添

我都係21號上晝, 不過同另一間interview撞期, 本來諗住唔去, 不過打去問可唔可以改期佢又肯比我改去14號, 咁咪比阿囡去試下囉, 當練習下都好!

21號早上見!

同小朋友參加11月14日面試嘅家長,
可以分享面試過程嗎?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。
‹ 上一主題|下一主題