用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ilovelinlin
go

插班生 [複製鏈接]

中天英, 多謝你, 我會記住努力嘗試... 希望有機啦

*急問叩門*

請問一下, 如果寫叩門信, 應該畀陳博士定係旺角曹校長?

王國長老

陳家偉校長

回覆 1# edea 的文章

唔該晒 ^_^

懇請各位家長給點意見,指教指教:

本人女兒活潑好動,喜歡音樂,現讀九龍塘APS P2,成績中等(例如中、數有90分以上,英則較差約75分, P1已考入樂團正選)。如要轉優才, 兩校程度是否相若?(見阿女平日好多嘢要做, 個人瘦到得排骨, 連電視都好少睇....我有點擔心佢太辛苦,雖然佢無去補習)

我想阿女讀得開心啲,但學業成績又唔好太差,
優才是good choice嗎?

優才應該符合妳既要求; 程度應該差唔多。

原帖由 Elikinma 於 09-12-7 00:06 發表

本人女兒活潑好動,喜歡音樂,現讀九龍塘APS P2,成績中等(例如中、數有90分以上,英則較差約75分, P1已考入樂團正選)。如要轉優才, 兩校程度是否相若?(見阿女平日好多嘢要做, 個人瘦到 ...

以我所知,今年有一位學生加入優才G7,他也是來自你女兒讀的學校,那位家長也曾透露以前小學很多功課做,五年級想轉優小,但冇位,直至G7才入到。

我相信你女兒在優才讀書,一定能在愉快中學習。
原帖由 Elikinma 於 09-12-7 00:06 發表

本人女兒活潑好動,喜歡音樂,現讀九龍塘APS P2,成績中等(例如中、數有90分以上,英則較差約75分, P1已考入樂團正選)。如要轉優才, 兩校程度是否相若?(見阿女平日好多嘢要做, 個人瘦到 ...

多謝你們的意見!
‹ 上一主題|下一主題